El pressupost 2008 redueix la inversió en un 20% per afrontar la crisi econòmica


Temes relacionats

L'equip de govern presenta uns pressupostos de crisi, però garanteix qualitat de serveis i inversions (10/jun/08)


  • Comparteix:

L'equip de govern aprova un pressupost pel 2008 de 154 milions d'euros, 62 dels quals són del capítol d'inversió. Per primer cop, les diferents partides pressupostàries responen a un nou model basat en objectius estratègics segons les prioritats polítiques de l'equip de govern. A més, el pressupost de 2008 vol fer front a la minva d'ingressos com a conseqüència de la desacceleració econòmica i fomentar la productivitat dels recursos.

El pressupost 2008 dedica la major partida pressupostària a la inversió en nous equipaments, infraestructures i al mateniment de la ciutat amb 61 milions d'euros, dels quals 25 són per a Promusa i 18 per a la creació d'equipaments a les noves centralitats de Mira-sol i Vulpalleres. Les polítiques públiques de joventut, gent gran, medi ambient i família es veuran reflectides en els 11,7 milions d'euros de dotació. A més, les subvencions per a entitats i la potenciació del teixit associatiu rebrà set milions d'euros. Les polítiques d'empresa i innovació es sufragaran amb gairebé 900.000 euros.

Aquestes xifres responen a les prioritats polítiques de l'equip de govern. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, explica el funcionament d'aquest sistema.

Jordi Joly

És la vinculació dels objectius amb el pressupost. Dotar de recursos econòmics els diferents objectius que s'han definit per a tot el mandat.


Joly també ha defensat que aquest nou model permet aconseguir millors resultats als recursos, sobretot en un moment de desacceleració econòmica.

Jordi Joly

Estem travessant una situació econòmica complicada que afecta les finances municipals. Hi ha hagut una reducció del 5% dels ingressos globals.




A més, Joly ha explicat que aquest mètode pioner a Catalunya pretén evitar caure en el dèficit públic i potenciar aspectes com la innovació. Dels 154 milions d'euros, 92 són per a la despesa ordinària i 62 per a inversions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.