El ple demana al govern que retiri el projecte de Llei d'Educació


  • Comparteix:

El ple ha decidit amb els vots a favor de CiU i del PP demanar al govern la retirada del projecte de Llei d'Educació i tramitar un de nou amb el consens dels agents implicats. El PSC, ICV-EUiA i ERC han votat en contra de la moció presentada per CiU i han remarcat la importància de garantir l'igualtat d'oportunitats.

La moció que ha presentat CiU ha rebut el vot favorable del PP, que també havia presentat una moció en aquest sentit però que no ha assolit el suport necessari per tirar endavant.

El text que s'ha aprovat al ple denuncia que el projecte de Llei d'Educació no té en compte els actors més importants del sistema i que vulnera alguns principis fonamentals.

Esther Salat és regidora d'Educació i Joventut.

Esther Salat

Vulnera principis fonamentals com el dret a escollir de les famílies i no respecta el caràcter propi i no resol la gratuïtat de l'escola concertada.


De la seva banda PSC, ICV-EUiA i ERC han coincidit en remarcar la importància de garantir la igualtat d'oportunitats amb una escola pública de qualitat, tal com ha destacat el regidor socialista Àlvar Roda.

Àlvar Roda

Cal distingir entre llibertat d'escollir i l'interès de selecció d'algunes escoles privades. Un govern d'esquerres ha de promoure la igualtat d'oportunitats.


El consistori farà arribar el text aprovat al ple al conseller d'Educació i al Parlament de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.