Sant Cugat rep avui el diploma europeu pel seu europeisme

Imatge del Dia d'Europa

Política

Publicat el 25/jun/08 per Anna Bernadó

Sant Cugat rebrà aquest dimecres a Estrasburg el diploma europeu que atorga el Consell d'Europa en reconeixement a la seva contribució per promoure la unitat europea. La ciutat ha rebut aquest guardó gràcies a l'agermanament amb Alba, la celebració del dia d'Europa el 9 de maig de l'any passat i la candidatura per acollir l'Institut Europeu de Tecnologia (IET).

El regidor de Comunicació, Jordi Puigneró, viatja aquest dimecres a Estrasburg per rebre el diploma en una cerimònia que començarà a dos quarts de quatre de la tarda. El guardó serà entregat pel president del Comitè de Medi Ambient, Agricultura i Afers Locals i Regionals.

Aquest reconeixement pretén encoratjar Sant Cugat per multiplicar els seus esforços i emplaçar la ciutat a treballar per aconseguir la Bandera d'Honor. Escoltem Jordi Puigneró, en declaracions d'arxiu.

Jordi Puigneró

L'objectiu és aconseguir una ciutat plenament integrada a la UE. Seria una bona cosa poder-nos presentar a la Bandera d'Honor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Premi Europa 2008, el més important que atorga el Consell d'Europa, s'ha concedit a la ciutat polonesa de Katowice. La Placa d'Honor, la segona distinció del rànquing, ha anat a parar a 11 ciutats, la Bandera d'Honor a 19 i el Diploma Europeu a 22 ciutats més a banda de Sant Cugat.