El PSC demanarà al ple que insti la Generalitat a promoure la investigació amb cèl·lules mare


  • Comparteix:

El debat sobre la investigació amb cèl·lules mare arribarà també al proper ple municipal. El PSC presentarà una moció perquè l'Ajuntament insti la Generalitat a promoure aquesta línia de recerca i la financi amb fons públics.

El grup municipal socialista considera que les administracions públiques han d'impulsar i finançar la investigació amb cèl·lules mare adultes i embrionàries. La moció proposa la recerca amb cèl·lules procedents dels embrions fruït dels processos de fecundació in vitro amb el consentiment previ i amb un control estricte de les administracions. Així mateix els socialistes també proposen la importació de cèl·lules d'altres països.

Segons els socialistes s'ha de tenir en compte que els avenços en aquest camp poden afavorir el tractament de malalties com la diabetis, el parkinson, les atàxies o d'altres de caràcter degeneratiu. El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Menéndez, explica que la moció ha sorgit a partir de la demanda de les associacions i que té un caràcter testimonial.

Jordi Menéndez

Sabem que des de l'Ajuntament no es pot solucionar res però volem recolzar els afectats.


D'altra banda, el PSC veu necessari fomentar el debat sobre aquesta qüestió a la nostra societat així com l'elaboració d'una legislació específica. Jordi Menéndez destaca que Catalunya té un potencial important en Biomedicina per la qual cosa seria aconsellable una política adequada en aquestes finalitats. D'altra banda, Menéndez creu que no hi ha motius ètics en contra d'aquesta posició.

Jordi Menéndez

Per nosaltres no és ètic que s'impedeixi trobar solucions per aquelles persones malaltes que tant ho necessiten


Els socialistes demanen que es traslladi aquest acord als grups polítics del parlament català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.