ICV-EUiA demanarà que la ciutat s'oposi a la directiva de la UE de treballar 65 hores setmanals


Temes relacionats

El PSC proposa que Sant Cugat s'oposi a la directiva europea que amplia la jornada laboral fins a les 60 hores ( 3/jul/08)

La Cecot, a favor de la normativa europea que amplia a 65 hores setmanals la jornada laboral (17/jun/08)


  • Comparteix:

ICV-EUiA presentarà una moció al proper ple municipal contra la decisió de la Unió Europea (UE) d'ampliar la jornada laboral a 65 hores setmanals. Els ecosocialistes consideren que 'és un intent de dretanitzar la UE' i que amb aquesta mesura només s'aconseguirà desregularitzar el mercat.

ICV-EUiA argumenta que les mesures que duu a terme la UE afecten el dia a dia dels santcugatencs i que aquesta mesura suposa un pas enrera en els drets dels treballadors. A més, el grup ecosocialista considera que d'aquesta manera s'igualen les condicions dels treballadors europeus a la baixa, agafant com a referent països com Polònia, quan consideren que la igualtat s'hauria de fer 'per dalt'.

Escoltem el regidor ecosocialista, Joan Calderón.

Joan Calderón

En un moment en què parlem de conciliació laboral i que sabem que més hores no vol dir més productivitat, aquesta directiva es plega als interessos dels poderosos.


El PSC ja va anunciar la setmana passada que també presentarà una moció contra la directiva de la UE. El grup ecosocialista s'ha mostrat obert a negociar amb els socialistes per veure si les dues mocions poden confluir en una de sola.

Tot i això, ICV-EUiA ha criticat que el dia que el PSC va presentar aquesta moció, el ministre de Treball socialista, Celestino Corbacho, s'abstenís al Consell de Ministres de la UE a l'hora de votar la normativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.