La nova direcció de CDC incorpora Lluís Recoder


Temes relacionats

CDC a favor de l'elecció directa dels alcaldes (12/jul/08)


  • Comparteix:

Lluís Recoder ha entrat a formar part de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). El 15è congrés del partit l'ha escollit president de la nova Comissió Nacional de Política Municipal, un càrrec que el converteix no només en membre de l'executiva, sinó en un dels 15 membres de la direcció. Recoder ha assegurat que el seu ascens dins el partit és totalment compatible amb l'alcaldia de Sant Cugat i s'ha mostrat convençut que després d'aquest congrés, CDC està preparada per tornar al govern de la Generalitat.

No hi ha hagut sorpreses en el 15è congrés de CDC, i tal com estava previst l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha incorporat al Consell Executiu Nacional, del qual ja havia format part anteriorment. Aquest cop, però, la responsabilitat serà més gran, ja que entra a la direcció.

Recoder ha estat proclamat, aquest diumenge, president d'un organisme de nova creació, la Comissió Nacional de Política Municipal, i ocuparà un dels onze càrrecs unipersonals que permeten formar part de la direcció del partit. Els compromissaris l'han escollit amb més d'un 85% de vots afirmatius, convertint-lo en el sisè dirigent amb més suport.

En una entrevista a Cugat.cat, Recoder ha assegurat que el seu nou càrrec dins el partit és totalment compatible amb l'alcaldia. Recoder explica què aportarà al partit.

Lluís Recoder

Aportaré el meu punt de vista personal sobre el que ha de ser la nostra estratègia. Jo aposto per la centralitat.


Segons Recoder, el seu càrrec permetrà que els municipis s'impliquin més en el partit, aportant-hi, segons ha dit, sentit comú.

Lluís Recoder

Una de les coses que podem aportar des del món municipal és sentit comú. La proximitat dels alcaldes amb la gent et fa tocar de peus a terra.


Pel que fa a les decisions que s'han pres durant el congrés, destaquen l'aposta perquè el partit s'obri a diferents sensibilitats nacionals i perquè el país tingui dret a decidir en les qüestions que més l'afecten, deixant la porta oberta a l'autodeterminació. Pel que fa a la relació amb Unió Democràtica de Catalunya, Convergència continua apostant per la fusió, tal com explica Recoder.

Lluís Recoder

La fusió és una vella idea, però perquè tiri endavant no n'hi ha prou amb que ho volguem nosaltres.


El congrés de CDC ha comptat amb la presència d'una quinzena de compromissaris de Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

jo crec que el futur President de la Generalitat el tenim com alcalda aqui a Sant Cugat Valles

segundoi. Enviat el 14/jul/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.