L'àrea de Territori considera que la Floresta no reuneix les condicions per presentar-se a la Llei de Barris


Temes relacionats

Les Planes entra en els ajuts de la Llei de Barris ( 8/jul/08)


  • Comparteix:

Les associacions de veïns de la Floresta han fet una consulta a l'Ajuntament per saber si el districte compleix els requisits per presentar-se a la Llei de Barris. Durant el consell de districte, celebrat aquest dimarts, els representats del consistori han explicat que la Floresta no és 'un barri marginal' i que no compleix les condicions que demana la Generalitat per atorgar els ajuts. Els veïns han expressat un cop més la seva disconformitat amb el funcionament dels consells de districte i han reiterat la demanda que s'urbanitzi el districte d'una vegada per totes.

Segons els veïns, han fet la consulta al consistori sobre la Llei de Barris ja que 'l'Ajuntament no fa res per urbanitzar el districte' i estan 'desesperats'. Els pocs florestants que han assistit al consell han demanat als polítics que es preguntin perquè reclamen un EMD o la Llei de Barris, ja que asseguren que porten molts anys sense canvis a la Floresta i que els consells són ineficaços.

El tècnic del consistori Josep Maria Bellauví explica els motius que l'àrea de Territori creu que deixarien a la Floresta fora de la Llei de Barris.

Josep Maria Belloví

Donen els ajuts als barris degradats, amb pèrdua o envelliment de la població i amb problemes econòmics o socials greus.


L'oposició ha criticat la 'incompetència de l'Ajuntament' que 'ha portat als veïns a demanar un EMD o la Llei de Barris' per la Floresta. Xavier Boix és portaveu d'ICV-EUiA.

Xavier Boix

El que no pot ser és que la desesperació d'un barri el porti a demanar una EMD o una Llei de Barris.


La regidora del PSC, Aintzane Conesa, ha demanat a l'equip de Govern que 'no caigui en el victimisme' d'argumentar en un futur que 'la Floresta no s'urbanitza perquè no rep la Llei de Barris'.

El president del consell, Xavier Amador, ha explicat que farà venir el tècnic del consistori que ha realitzat part de la sol·licitud de les Planes a la Llei de Barris perquè expliqui als veïns en què consisteixen els ajuts i perquè creuen que la Floresta no els obtindria.

Les Planes ha aconseguit aquest any rebre els ajuts de la Llei de Barris, després d'haver-se presentat en tres ocasions a la subvenció del govern català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.