Els alcaldes de la comarca reclamen al govern espanyol que els retorni l'IVA de les seves despeses per fer noves inversions


Temes relacionats

Una queixa de l'Ajuntament a la UE obliga l'Estat a modificar la reglamentació de l'IVA (10/oct/05)


  • Comparteix:

Els alcaldes del Vallès Occidental reclamen al govern espanyol el retorn de l'IVA pagat en inversions per reinvertir-lo. Els Ajuntaments creuen que així es podria millorar la seva capacitat financera per afrontar la crisi econòmica.

Ho ha explicat l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos.

Manel Bustos

Demanem que l'IVA es compensi a través de subvencions encara que estiguin condicionades a un àmbit concret.


Fa tres anys, una sentència del Tribunal de Justícia de la UE va fallar que la imposició de l'IVA en les subvencions públiques que aplicava el govern espanyol era il·legal. La sentència, dictada arran d'una queixa de l'Ajuntament quan Joan Aymerich era alcalde, obligava l'Estat a permetre la deducció de l'IVA en les subvencions i a retornar cents de milions d'euros als Ajuntaments i a les comunitats autònomes.

D'altra banda, els Ajuntaments vallesans també demanen una moratòria de la Llei d'Estabilitat Pressupostària mentre duri l'actual situació econòmica. Els consistoris consideren que les inversions estan condicionades per les limitacions a l'endeutament que suposa aquesta Llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.