Aprovada una moció a favor de la futura directiva europea sobre immigració


  • Comparteix:

Ple Municipal / Arxiu

Ple Municipal / Arxiu

L'Ajuntament ha aprovat durant el ple d'aquest dilluns una moció a favor de la futura directiva europea sobre immigració, que pretén unificar les lleis dels 27 estats de la Unió. La moció aprovada, proposada pel PSC i per CiU, s'ha presentat com alternativa a la que volia presentar ICV-EUiA, contrària al text. Els ecosocialistes consideren que la futura directiva, tal com s'està plantejant, 'viola' els drets humans dels immigrants.

ICV-EUiA tenia previst presentar una moció en contra de l'anomenada 'directiva europea de retorn', que vol fixar criteris comuns pel que fa a les lleis sobre immigració. Entre les propostes de la futura directiva, hi ha fixar un període màxim de reclusió dels immigrants en situació irregular als centres d'internament, un període que possiblement superarà el que actualment fixa la llei espanyola, establert en 40 dies.

La regidora del PSC Aintzane Conesa ha defensat la moció alternativa i ha afirmat que la legislació espanyola respecta els drets humans.

Aintzane Conesa

No podem donar suport a la moció d'ICV-EUiA perquè diu que el govern del PSOE vulnera els drets humans.


De la seva banda, la regidora d'ICV-EUiA Àssun Reyes ha lamentat que la moció alternativa hagi impedit debatre el contingut de la moció que el seu grup pretenia presentar, i ha reiterat la importància de protegir els drets humans.

Àssun Reyes

Entenem que s'hagi de posar ordre, però sobretot per ells, que són els protagonistes dels drames humans que es creen.


PSC i CiU han votat a favor de la moció alternativa, ICV-EUiA i ERC en contra, i el PP s'hi ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.