Sant Cugat diu no a la jornada de 65 hores setmanals

Política

Publicat el 22/jul/08 per Adria Claramunt

Sant Cugat està en contra de la jornada laboral de 65 hores. Ho ha decidit el ple municipal per unanimitat amb una moció dels grups del PSC i ICV-EUiA i amb les esmenes de CiU i del PP. Totes les forces polítiques consideren un pas enrere aquesta directiva europea i han manifestat la seva preocupació per la pèrdua de drets dels treballadors que pot suposar.

Ho ha explicat el portaveu del PSC, Salvador Gausa, que ha remarcat que no es pot admetre la precarització del treball.

Salvador Gausa

Aquesta directiva obre la porta a l'explotació i no ho podem admetre en l'Europa del segle XXI.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per part del grup municipal d'ICV-EUiA, el regidor Joan Calderón ha dit que la directiva europea és un 'atac frontal' als drets dels treballadors.

Joan Calderón

Dóna passos enrera a l'estat del benestar i és un atac sistèmatic al dret de negociació col·lectiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els grups de CiU i PP s'han sumat a la moció després que els grups proposants de la moció original hagin acceptat les seves esmenes. Les dues formacions han apostat clarament per no contraposar competitivitat econòmica i drets dels treballadors. Els drets socials, han especificat, no poden anar en regressió i menys, han remarcat, la conciliació de la vida laboral i familiar.

Per la seva banda, el regidor d'ERC Toni Ramon, ha mostrat el suport del seu grup a la moció i ha explicat que no es pot posar en perill la salut laboral i la qualitat dels serveis prestats.