Clam dels Ajuntaments per un nou model de finançament per a Catalunya i els municipis


  • Comparteix:

Els Ajuntaments demanen al govern espanyol un nou model de finançament per a Catalunya i els municipis. En un acte al Palau de la Generalitat, la Comissió Municipalista de Catalunya, que agrupa les dues associacions municipalistes del país, adverteix que no podran continuar oferint serveis si no es millora el finançament. En l'acte, hi ha participat l'alcalde, Lluís Recoder, i hi han assistit diversos representants polítics santcugatencs.

Segons els municipis és urgent que aquest any s'estableixi un nou finançament per a Catalunya i els Ajuntaments per afrontar les seves competències. En aquest sentit, els consistoris han recordat que a l'actualitat assumeixen competències que no els pertoca i això els comporta més despeses.

En la lectura del manifest, la comissió ha advertit de l'estat de les balances locals.

Fragment del manifest

Si no millora el nostre finançament, no podrem continuar oferint els serveis de la competències que no ens són pròpies.




Mentre no s'acordi un nou finançament, els Ajuntaments demanen al govern espanyol que puguin augmentar els seu deute i que se'ls retorni l'IVA de les seves inversions.

La comissió municipalista també ha instat el govern espanyol a no congelar les seves aportacions als municipis per al 2009 tal com havien apuntat algunes informacions.

En el seu torn el president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat austeritat i rigor als Ajuntaments i alhora els ha fet costat en la reclamació d'un millor finançament. Montilla ha presidit al Palau de la Generalitat l'acte conjunt de les entitats municipalistes que ha aplegat al voltant de 300 càrrecs públics entre alcaldes i regidors. De Sant Cugat, hi han estat presents l'alcalde, Lluís Recoder, diversos regidors del consistori i la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.