Sant Cugat lluitarà contra la discriminació de les persones amb acondroplàsia


  • Comparteix:

Sant Cugat es compromet mitjançant una declaració institucional a treballar per la integració social i laboral de les persones amb acondroplàsia, el tipus més comú de nanisme. Aquesta discapacitat és sovint motiu de discriminació cap a aquestes persones.

Durant la temporada estiuenca augmenten significativament el nombre d'espectacles anomenats 'còmico-taurins', en els quals s'utilitza la imatge de les persones amb nanisme i se'ls ridiculitza. Amb la declaració institucional, l'Ajuntament es compromet a lluitar per la integració de totes les persones amb aquesta defecte i a no contractar cap espectacle a Sant Cugat que ridiculitzi les persones amb discapacitat.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny.


Carmela Fortuny

Aquests espectacles mantenen viu l'estereotip del nan del circ i fa un gran mal a tots els afectats. Exclusió és no ser pres seriosament i que existeixin prejudicis que distorsionen la personalitat i possibilitats dels individus que ho pateixen.





L'Ajuntament, també, es compromet a afavorir polítiques d'inserció laboral perquè les persones amb nanisme gaudeixin de les mateixes oportunitats que la resta de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.