La senyera onejarà tot l'any a la plaça de la Vila i a la plaça d'Octavià

Política

Publicat el 16/set/08 per Adria Claramunt

La senyera onejarà tot l'any a la plaça de la Vila i a la plaça d'Octavià. Ho ha decidit el ple municipal amb els vots a favor de tots els grups municipals tret del PP. La moció, presentada per ERC, també estipula que la junta de portaveus estudiarà la possibilitat de fixar altres indrets emblemàtics de la ciutat on pugui onejar la senyera.

El portaveu dels republicans, Raül Grangé, ha defensat la moció com un pas per recuperar la normalitat del país.

Raül Grangé

Esquerra pretén que el país recuperi la normalitat que tenen els ciutadans dels estats veïns.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PP s'ha oposat a la proposta en virtut del seu rebuig al suport de l'Ajuntament a la campanya 'Un país, una bandera'. La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha explicat que la menció a aquesta campanya en el text de la moció impossibilita el seu vot favorable, tot i estar d'acord amb el fet que la senyera onegi en aquests equipaments municipals.


Berta Rodríguez

El PP podria estar d'acord amb els acords però no a l'adhesió a la campanya 'Un país, una bandera'.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La resta de grups municipals han donat suport a la moció dels republicans. CiU ha agraït a Esquerra l'acceptació de les esmenes. En concret, s'ha retallat que la senyera es pengés a tots els equipaments municipals.

El PSC i ICV-EUiA hi han votat favorablement. Els socialistes han argumentat que és una moció coherent amb l'Estatut i els ecosocialistes han destacat que és un pas per a la normalitat del país.