ERC denuncia els atacs contra el català en el dia europeu de les llengües


  • Comparteix:

Andreu Freixes s'ha mostrat contundent en la denuncia

Andreu Freixes s'ha mostrat contundent en la denuncia

ERC denuncia els 'atacs' que pateix el català en la commemoració del dia europeu de les llengües. Segons els republicans, els responsables d'aquestes agressions són determinats partits polítics i mitjans de comunicació espanyols que defineixen com a 'falangisme lingüístic disfressat'. ERC també ha defensat el model educatiu català ja que considera que 'evita la segregació de l'alumnat segons l'origen i dóna igualtat d'oportunitats a tothom'.

Aprofitant que avui és el dia europeu de les llengües, ERC denuncia que la situació jurídica del català a nivell estatal 'només garanteix els drets de la comunitat lingüística majoritària' i que la llengua catalana pateix 'anomalies democràtiques que no tenen paral·lels en el context europeu'.

ERC ha volgut criticar els repetits atacs que, segons el partit, pateix la llengua catalana a través de diferents estratègies com apel·lacions a la llibertat. Ho ha explicat el president d'ERC a Sant Cugat, Andreu Freixes.

Andreu Freixas

Volem desemmascarar l'estratègia que no fa més que amagar un falangisme lingüístic disfressat.


Segons Freixes, els autors d'aquests atacs al català són determinats partits polítics i mitjans de comunicació espanyols que estàn relacionats.

Andreu Freixes

Són sectors que s'amparen mútuament. Els mitjans afecten al partit polític, i a vegades també un partit demana auxili a un mitjà de comunició per distorsionar la realitat catalana.


ERC també vol mostrar el seu suport al sistema d'educació vigent que, segons el partit, 'evita la segregació de l'alumnat segons l'origen i dóna igualtat d'oportunitats per a tothom'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.