Escales mecàniques per unir el Monestir i la rambla del Celler, proposta del PSC per al pla d'equipaments


  • Comparteix:

El PSC proposa unir la zona del Monestir amb la rambla del Celler amb escales mecàniques per facilitar la mobilitat. Aquesta és una de les 45 propostes que la formació socialista ha presentat en el marc del procés participatiu per a l'elaboració del nou pla d'equipaments. El PSC considera prioritari proporcionar les mateixes possibilitats als barris i districtes que al centre i reclama polítiques públiques de promoció econòmica i ocupació.

Les 45 propostes dels socialistes volen construir una 'ciutat cohesionada', ja que consideren que el ciutadà ha de poder viure amb la xarxa de transport públic municipal. Precisament, la mobilitat i l'accessibilitat són claus en la proposta del PSC, que demana que la ciutat compti amb una estació per a autobusos i un aparcament per a vehicles de mig i gran tonatge.

Per facilitar la mobilitat de la ciutat, una de les propostes socialistes apunta a la construcció d'escales mecàniques entre la rambla del Celler i els entorns del Monestir. Escoltem el portaveu del PSC, Salvador Gausa.


Salvador Gausa

Es tracta de connectar millor la part de dalt del centre del municipi amb la de baix.




Els socialistes demanen que es tingui en compte Valldoreix, ja que no figura en el document provisional del pla d'equipaments i que es construeixi una xarxa de centres cívics de la ciutat. Pel que fa als equipaments culturals, el PSC dóna suport a la sala B del Teatre-Auditori, a la sala de concerts i a la biblioteca central.

En matèria d'educació, el PSC està d'acord amb la coordinadora de mares i pares de la ciutat, que vol que la ratio de distribució d'escoles públiques i privades a la ciutat sigui d'un 60% pública i un 40% privada i no al revés, com passa actualment. Els socialistes també han reclamat un pla d'escoles bressol i que cada barri de la ciutat compti amb una escola bressol, un CEIP i un IES.

Per construir una ciutat completa, el PSC ha trobat a faltar en el document provisional del pla d'equipaments referències a les polítiques públiques de promoció econòmica, tal com explica Gausa.


Salvador Gausa

Critiquem que no s'hagi reservat un sol espai públic per a la promoció econòmica i ocupació.




La creació d'espais esportius de lliure accés i pavellons esportius coberts a cada barri també estan escrits en el document que el PSC ja ha presentat a l'equip de govern, així com la demanda del cobriment de les pistes de Sant Francesc.

Les polítiques sanitàries també figuren a la proposta socialista, que dóna suport a l'acabament del mapa sanitari de la ciutat, al quart CAP i a l'hospital de referència. La construcció d'un centre de salut mental i la segona i tercera residències públiques de la gent gran també són prioritàries pel PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.