L'IBI es rebaixarà fins al 0,58% a les ordenances fiscals del 2009


Temes relacionats

Rebuig de l'oposició, tret d'ERC, a les ordenances fiscals, tot i que el PSC obre la porta a donar-hi suport (21/oct/08)

La crisi no farà apujar els impostos municipals del 2009 (17/oct/08)

Acord entre CiU i ERC per aprovar les ordenances fiscals de l'any vinent (16/oct/08)

Les JERC demanen un 'carnet jove cultural' per a la ciutat ( 1/oct/08)

ERC demana introduir la zona verda d'aparcament al centre per beneficiar els residents (29/set/08)


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de l'acord entre CiU i ERC

Imatge de la presentació de l'acord entre CiU i ERC

L'Impost sobre Béns Immobles (IBI) es rebaixarà dues centèsimes l'any vinent, del 0,60% fins arribar al 0,58%. Les tarifes s'incrementaran un 4,6% a causa de l'augment interanual de l'IPC, però no s'incrementarà cap impost i es crearan noves bonificacions en l'IBI. Així es recull a les ordenances fiscals del 2009, fruit d'un acord entre CiU i ERC, que han superat l'aprovació inicial al ple d'aquest dilluns amb els vots a favor de les dues formacions i els vots contraris de la resta de partits.

La bonificació de l'IBI per a les famílies nombroses s'incrementa d'un 35% a un 40%, però es manté el topall màxim de 350 euros, una mesura que el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, considera que beneficiarà les famílies amb valors cadastrals baixos.

A més, els dos grups que han acordat les ordenances es comprometen a demanar formalment als grups parlamentaris del congrés dels diputats espanyol que s'ampliïn els criteris de família nombrosa i que es tinguin en compte altres tipus d'unitats de convivència, com les famílies monoparentals i les múltiples, amb bessons d'entre zero a tres anys.

Joly assegura que amb la rebaixa de l'IBI no es traslladarà la crisi a la fiscalitat i es garantirà l'equilibri amb els increments dels valors cadastrals.

Jordi Joly

Inicialment volíem mantenir l'IBI al 0,60% però el baixarem fins al 0,58%.




L'acord entre CiU i ERC inclou bàsicament dues iniciatives dels republicans. La primera consisteix en el fet que l'Ajuntament subvencionarà el 50% de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a les vídues, vidus i pensionistes amb ingressos inferiors als 7.000 euros. En la segona, el govern municipal es compromet a estudiar dues propostes d'ERC: la implantació de la zona verda d'aparcament a la ciutat i la creació d'un carnet jove cultural.

Escoltem el portaveu d'ERC, Raül Grangé.


Raül Grangé

La zona verda garanteix que els veïns de la zona puguin aparcar amb un preu mensual baix.




A banda de les propostes acordades amb ERC, en les ordenances de l'any que ve també hi ha dues bonificacions noves. La primera és una bonificació del 95% de la quota de l'impost de béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació de la terra. La segona és una bonificació del 50% en l'IBI per als habitatges de protecció oficial de lloguer per a joves i gent gran.

També s'ampliarà la bonificació màxima fins al 100% als vehicles de tracció mecànica que quedin catalogats com a històrics amb una antiguitat de més de 25 anys. A més, l'equip de govern s'ha compromés a bonificar fins un 20% de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses que tinguin un pla de transport propi per als treballadors, fins arribar al 50% del cost anual d'aquest servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.