El ple reclama unànimement una revisió de la llei de dependència


Temes relacionats

La llei de dependència acapara les queixes al Síndic de Greuges, tot i no ser competència local (22/mai/08)

L'Ajuntament ha rebut 227 peticions d'ajudes de la Llei de Dependència (13/mai/08)

Sant Cugat es prepara per fer front a la Llei de la Dependència (19/feb/08)


  • Comparteix:

No hi ha prou recursos per complir la llei

No hi ha prou recursos per complir la llei

L'Ajuntament reclama a la Generalitat que revisi el finançament de la llei de dependència. Ho ha fet en el ple d'aquesta setmana amb una declaració institucional nascuda d'una moció que volia presentar el PP i que finalment han acordat tots els grups polítics. Segons el text, la relació entre l'aportació que fa l'Estat i la que fa la Generalitat no és ni justa ni equilibrada, fent que no hi hagi prou recursos per complir la llei.

L'Ajuntament ha rebut més de 200 peticions d'ajuda des de l'entrada en vigor de la llei de dependència, però a dia d'avui només se n'han satisfet menys d'una quarta part. Aquesta situació, segons l'Ajuntament, es deu al mal finançament de la llei, amb un fons insuficient per cobrir totes les demandes.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha estat l'encarregada de llegir la declaració institucional.

Carmela Fortuny

Per cada euro que inverteix l'Estat, la Generalitat en gasta 3,25. Això ve d'una manca de previsió, per la qual cosa instem que es canviï el sistema de finançament de la llei.


La declaració sorgeix d'una moció que inicialment volia presentar el PP. La seva portaveu, Berta Rodríguez, ha celebrat que tots els grups s'hagin posat d'acord en una qüestió que considera molt important.

Berta Rodríguez

Hem sigut capaços de posar-nos d'acord en una cosa de cabdal importància, com és la llei de dependència, que afecta milers de persones.







La gran majoria de sol·licituds que s'han fet a Sant Cugat per acollir-se a la llei corresponen al tercer grau, que és el de dependència més greu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.