La CUP qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles i critica ERC

Infants al pati de l'escola

Política

Publicat el 23/oct/08 per Oriol Sumsi

La CUP carrega contra la decisió de les escoles de fer una tercera hora de castellà. El seu portaveu, Guim Pros, ha explicat a Cugat.cat que no consideren necessari més castellà, i que si alguna llengua s'ha de reforçar és el català. La CUP també afirma que ERC s'ha beneficiat de les actuals lleis educatives, que permeten que les escoles facin les tres hores, mentre ells asseguren que han aconseguit aturar el decret del govern espanyol.

El portaveu de la CUP de Sant Cugat, Guim Pros, assegura que la tercera hora de castellà no és necessària, sobretot després de l'arribada dels nous immigrants, majoritàriament castellanoparlants.

Guim Pros

Això diu molt dels equips de les escoles. No creiem que sigui necessària una tercera hora.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Pros s'ha referit també a les anomenades línies vermelles que ERC va establir al govern de la Generalitat. Segons afirma, el fet que la legislació vigent permeti decidir a les escoles els beneficia.

Guim Pros

A ERC li ha anat bé, perquè poden dir que segueixen mantenint les seves línies vermelles i que la decisió és de les escoles.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Recordem que, segons la legislació vigent, les escoles tenen llibertat per fer una tercera hora de castellà, i que a Sant Cugat totes han optat per fer-la.