Els partits aplaudeixen la victòria electoral de Barack Obama


Temes relacionats

Recoder veu en la victòria d'Obama un 'gran avenç per a la humanitat' ( 6/nov/08)


  • Comparteix:

Els portaveus municipals qualifiquen d'històrica la victòria de Barack Obama en les eleccions nord-americanes. Tots els grups polítics consideren que als Estats Units cal un canvi que és més fàcil que arribi amb el demòcrata que amb el republicà John McCain.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, creu que la victòria d'Obama és un exemple per a tota la humanitat.

Salvador Gausa

El fet que hi hagi un president negre a la Casa Blanca és molt important per a la societat americana i un exemple per a tota la humanitat.


El més crític ha estat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, que tot i apostar més per Obama que per McCain mostra recels pel president electe i per les millores que pugui aportar en la lluita contra el canvi climàtic.

Xavier Boix

És el moment de que es faci un canvi important. Segurament que de la mà de Barack Obama és més fàcil que de Jochn McCain però tinc les meves reserves.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, creu que l'elecció del primer president negre dels Estats Units fa que la humanitat vegi que qualsevol cosa és possible. El republicà valora de manera molt positiva que una minoria hagi vist viable un canvi després d'anys d'opressió.

Raül Grangé

Evidentment només pel fet que una minoria ha vist que és possible fer un canvi és molt important aquesta elecció. Des d'ERC veiem que qualsevol cosa és possible.


El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha qualificat la victòria d'Obama com una lliçó de democràcia del poble nord-americà. El democristià ha dit que l'elecció del senador d'Illinois demostra la voluntat de canvi dels americans.

Joan Recasens

És un resultat que demostra la voluntat de canvi del poble americà i esperem que signifiqui la fi de certes actituds en política exterior.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha tret importància al color de la pell de Barack Obama.

Berta Rodríguez

Hi pots estar d'acord o en desacord, però és una decisió dels nord-americans. El fet que sigui mulato, blanc o negre, no importa.






Rodríguez considera que aquestes eleccions demostren la qualitat democràtica dels Estats Units.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Ahora estamos otra vez con que nuestro Ayuntamiento se confunde con la ONU. Está bién que cada uno de nosotros, y también los políticos locales, tengamos una opinión sobre los dos candidatos a presidente en EEUU. Faltaría más. Pero yo pregunto; ¿Tienen los políticos locales en un ayuntamiento porqué opinar como tal (como politicos municipales), sobre temas de política internacional, en los medios locales? ?No es una perdida de tiempo, y posiblemente una falta de criterio por parte del periodista y el medio en cuestión? Personalmante considero que deben limitar su análisis político al ámbito que les toca, y no perder el tiempo que les pagamos todos, en cosas que no pueden influir en absoluto. En muchos plenos hemos visto nuestros representantes políticos perder su tiempo con sus "brindis al sol", haciendo mociones y votaciones sobre temas como "Apoyo a las mujeres en Nicaragua", "Apoyo a la independencia de Kosovo", la no proliferación de armas atómicas, etc. Y así los plenos pocas veces no acaban hasta media noche. Creo, sinceramente, que los votantes en Sant Cugat estaríamos más interesados en que nuestros políticos se ocuparan de los problemas cercanos. En definitiva, dedicandose a los labores que van con el cargo.

Ciutadà St.C.. Enviat el 7/nov/08


Exacto, ciutadà, que se dediquen a los problemas que de verdad importen a la gent, como és la igualtat entre els ciudadanos, i a garantizar que el castellà se pugui utilizar con total normalitat, que tout le monde sap que està perseguido. Alcalde de ciudadanos ya!

petrelli. Enviat el 7/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.