Els partits aplaudeixen la victòria electoral de Barack Obama

Política

Publicat el 7/nov/08 per Mar Castro

Els portaveus municipals qualifiquen d'històrica la victòria de Barack Obama en les eleccions nord-americanes. Tots els grups polítics consideren que als Estats Units cal un canvi que és més fàcil que arribi amb el demòcrata que amb el republicà John McCain.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, creu que la victòria d'Obama és un exemple per a tota la humanitat.

Salvador Gausa

El fet que hi hagi un president negre a la Casa Blanca és molt important per a la societat americana i un exemple per a tota la humanitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El més crític ha estat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, que tot i apostar més per Obama que per McCain mostra recels pel president electe i per les millores que pugui aportar en la lluita contra el canvi climàtic.

Xavier Boix

És el moment de que es faci un canvi important. Segurament que de la mà de Barack Obama és més fàcil que de Jochn McCain però tinc les meves reserves.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, creu que l'elecció del primer president negre dels Estats Units fa que la humanitat vegi que qualsevol cosa és possible. El republicà valora de manera molt positiva que una minoria hagi vist viable un canvi després d'anys d'opressió.

Raül Grangé

Evidentment només pel fet que una minoria ha vist que és possible fer un canvi és molt important aquesta elecció. Des d'ERC veiem que qualsevol cosa és possible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha qualificat la victòria d'Obama com una lliçó de democràcia del poble nord-americà. El democristià ha dit que l'elecció del senador d'Illinois demostra la voluntat de canvi dels americans.

Joan Recasens

És un resultat que demostra la voluntat de canvi del poble americà i esperem que signifiqui la fi de certes actituds en política exterior.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha tret importància al color de la pell de Barack Obama.

Berta Rodríguez

Hi pots estar d'acord o en desacord, però és una decisió dels nord-americans. El fet que sigui mulato, blanc o negre, no importa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Rodríguez considera que aquestes eleccions demostren la qualitat democràtica dels Estats Units.