Sant Cugat se suma a l'elaboració d'un decàleg per un subministrament elèctric de qualitat


  • Comparteix:

La Declaració de Rubí, de la qual en forma part Sant Cugat, vol elaborar un decàleg del subministrament elèctric de qualitat que puguin subscriure tots els partits polítics. Aquests principis es podrien definir-se el proper 27 de febrer, durant la celebració d'una jornada sobre noves polítiques energètiques.

Durant l'última reunió de la junta permanent d'aquesta plataforma, s'ha analitzat la resolució del Parlament de Catalunya per soterrar la majoria de les línies elèctriques abans del 2010. El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, considera que aquesta és la primera victòria de la Declaració de Rubí. Segons el representant de Sant Cugat a la permanent, les reivindicacions d'aquesta plataforma es resumeixen en quatre punts:

Joan Recasens

Volem és que el serveis sigui de qualitat, utilitzar energies netes, i que l'impacte de les línies sigui el mínim i el preu sigui el just


Una altra de les qüestions tractades a l'última reunió és la propera jornada de la Declaració, que aplegarà els 110 municipis que la integren amb representants de la Generalitat i l'estat. Segons Joan Recasens, la jornada ha de permetre que, un any després de la constitució de la plataforma, s'elabori un decàleg que pugui assumir totes les formacions polítiques:

Joan Recasens

El decàleg ha de ser assumible per totohom


La declaració de Rubí l'integren ajuntaments, organitzacions de consumidors i empresaris que lluiten per un subministrament elèctric de qualitat. La jornada del proper mes s'estructurarà en els mateixos grups de treball de la plataforma: qualitat de subministrament, soterrament de línies elèctriques, tributació local de les companyies elèctriques i, finalment, l'àrea d'energies renovables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.