ERC respon a la CUP que la seva posició en defensa del català no ha canviat


Temes relacionats

La CUP qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles i critica ERC (23/oct/08)

Només ERC qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles (17/oct/08)

Tots els CEIP de Sant Cugat apliquen 'de facto' la tercera hora de castellà (16/oct/08)


  • Comparteix:

ERC nega les insinuacions de la CUP i afirma que la seva posició en defensa del català no ha variat en els últims anys. Segons ha declarat a Cugat.cat el president de l'agrupació local del partit, Andreu Freixas, ERC ha treballat en tot moment per capgirar la situació creada després de l'aprovació del decret de la tercera hora de castellà per part del govern espanyol.

La CUP va afirmar fa pocs dies que ERC s'ha beneficiat de les actuals lleis educatives, que permeten que les escoles facin les tres hores de castellà mentre ells asseguren haver aturat el decret del govern espanyol.

Escoltem Andreu Freixas.

Andreu Freixas

Ens sembla injust acusar ERC d'haver afavorit la implantació de la tercera hora. Això no és així. ERC treballa per mantenir i reforçar el model d'immersió lingüística.


Recordem que ERC va marcar com una de les seves 'línies vermelles' per mantenir el pacte tripartit a la Generalitat que no s'apliqués el decret de la tercera hora de castellà. Segons la normativa actual, però, que va ser aprovada amb ERC al govern, les escoles tenen llibertat per escollir si fan la tercera hora, una situació que a Sant Cugat ha derivat en que totes les escoles facin aquestes tres hores.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És cert que ERC no és la única responsable d'aquest fet, però el que no es pot negar és que ERC va marcar aquesta linia vermella (i ben fet) i al final s'ha acabat aplicant i el tripartit es manté. Negar això és negar una evidència.

Genís. Enviat el 26/oct/08


Hi ha qui busca qualsevol escusa per trencar el tripartit, que jo sàpiga el fet que a Sant Cugat s\'hagi optat per utilitzar la 6ª hora per a fer castellà, no vol dir que s\'estigui aplicant la 3ª hora de castellà de forma generalitzada, en comptes d\'anar contra esquerra, perque no es qüestiona el criteri utilitzat pels equips docents a la nostra ciutat?

Montse. Enviat el 27/oct/08


És una vergonya que decideixin els cantres, i el govern català digui que no aplicarà el decret espanyol. Si en els propers dies ERC no es planta, no tindré cap altra opció que votar a la CUP. Sempre he votat ERC però aquesta és la gota que fa vessar el got. ADEU ERC.

a la cup. Enviat el 27/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.