ERC respon a la CUP que la seva posició en defensa del català no ha canviat

Política

Publicat el 26/oct/08 per Oriol Sumsi

ERC nega les insinuacions de la CUP i afirma que la seva posició en defensa del català no ha variat en els últims anys. Segons ha declarat a Cugat.cat el president de l'agrupació local del partit, Andreu Freixas, ERC ha treballat en tot moment per capgirar la situació creada després de l'aprovació del decret de la tercera hora de castellà per part del govern espanyol.

La CUP va afirmar fa pocs dies que ERC s'ha beneficiat de les actuals lleis educatives, que permeten que les escoles facin les tres hores de castellà mentre ells asseguren haver aturat el decret del govern espanyol.

Escoltem Andreu Freixas.

Andreu Freixas

Ens sembla injust acusar ERC d'haver afavorit la implantació de la tercera hora. Això no és així. ERC treballa per mantenir i reforçar el model d'immersió lingüística.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que ERC va marcar com una de les seves 'línies vermelles' per mantenir el pacte tripartit a la Generalitat que no s'apliqués el decret de la tercera hora de castellà. Segons la normativa actual, però, que va ser aprovada amb ERC al govern, les escoles tenen llibertat per escollir si fan la tercera hora, una situació que a Sant Cugat ha derivat en que totes les escoles facin aquestes tres hores.