Neix la taula d'immigració de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els immigrants ja tenen un nou espai on denunciar els seus problemes i consensuar les actuacions necessàries per aconseguir recursos que millorin la seva qualitat de vida. Aquest és l'objectiu de la taula d'immigració a Sant Cugat constituïda formalment aquest dijous.

L'Ajuntament ha posat en marxa aquesta eina de diàleg amb les associacions de nouvinguts per rebre de primera mà les necessitats i preocupacions del col·lectiu a la ciutat. La taula d'immigració serà mensual i es combinaran sessions de formació cap a les entitats i sessions de debat de temes exposats.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, explica la proposta més rellevant que s'ha extret de la primera sessió.

Susanna Pellicer

Una entitat ha proposat formar les altres entitats perquè sàpiguen afrontar els problemes psicològics lleus dels nouvinguts.



Pellicer explica per què l'anomenen una iniciativa pont.

Susanna Pellicer

Vol dir que les associacions d'immigrants expressen la seva problemàtica i nosaltres informem a les entitats els seus drets i deures.



Altres propostes que s'han tractat en aquesta primera jornada han estat la manera que els nouvinguts coneguin Sant Cugat, l'atenció jurídica i l'apropament de cultures.


Algunes de les entitats presents han estat l'Església Evangèlica, Òmnium Cultural i l'Oficina Sant Cugat Solidari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.