La Generalitat inclou l'estació de Vulpalleres als pressupostos del 2009, però no l'hospital Rubí-Sant Cugat


Temes relacionats

El General de Catalunya, disposat a acollir l'hospital de referència públic de la zona (29/oct/08)

Recoder lamenta la manca d'informació sobre el futur hospital de referència (28/jul/08)

CARMELA FORTUNY: 'Tornarem a proposar Sant Cugat per acollir l'hospital' (15/abr/08)

L'hospital de referència es començarà a construir al 2009 ( 2/oct/07)

L'hospital de referència tindrà 190 llits i comptarà amb serveis de diàlisi (23/oct/06)

Salut confirma que l'hospital de referència es construirà a Rubí ( 3/abr/06)

Sant Cugat continua treballant amb Salut per trobar una ubicació a l'hospital (24/mar/06)

L'hospital públic de referència es construirà definitivament a Rubí segons afirma la seva alcaldessa (22/mar/06)

El PSC acusa Recoder de 'falta d'ambició' per aconseguir la ubicació del nou hospital (22/mar/06)


  • Comparteix:

Ubicació del futur hospital de referència Rubí-Sant Cugat

Ubicació del futur hospital de referència Rubí-Sant Cugat

La construcció del tercer CAP, l'ampliació del Centre d'Alt Rendiment (CAR) i la construcció de l'estació dels FGC a Vulpalleres són les principals inversions que la Generalitat preveu fer a Sant Cugat l'any que ve. La nostra ciutat és la segona de la comarca amb més inversions previstes en 2009, darrere de Sabadell. En canvi, el projecte d'inversions del govern no inclou cap partida per a l'hospital de Rubí-Sant Cugat, que s'havia de començar a construir el 2009 segons la Generalitat. El departament d'Economia del govern adverteix, però, que en l'actual context de crisi algunes actuacions es podrien finançar per vies 'extrapressupostàries'.

En concret, el projecte de pressupostos preveu destinar 41 milions d'euros en inversions a Sant Cugat, la xifra més alta del Vallès Occidental conjuntament amb Sabadell. 13 milions es dedicaran a la construcció d'un nou mòdul del Centre d'Alt Rendiment esportiu. La construcció de l'estació dels FGC a Vulpalleres s'endú 12 milions més i l'ampliació de l'onzena escola pública, a tocar de l'Escola d'Arquitectura, té pressupostats per l'any que ve 1'2 milions. El document d'inversions també preveu destinar 745.000 euros a la construcció del tercer CAP, que s'ubicarà a Can Mates.

Pel que fa a infraestructures viàries, destaca la inversió de 10 milions d'euros en un tram del Vial Interpolar a Can Sant Joan, a banda d'altres actuacions menors a diverses carreteres que travessen el municipi, com la que enllaça amb el Papiol.

A banda d'aquestes partides, s'hi han d'afegir les inversions de l'empresa pública GISA per les obres de l'intercanviador dels FGC a Vulpalleres i el nou vestíbul de Mira-sol.

En canvi, la construcció de l'hospital públic de referència Rubí-Sant Cugat, aprovada per la Generalitat, no consta al document d'inversions reals del projecte de pressupostos pel 2009, tot i la previsió del govern d'iniciar les obres l'any que ve. A petició de Cugat.cat, fonts del departament d'Economia han indicat que algunes actuacions previstes poden no constar en aquest document i finançar-se per vies 'extrapressupostàries'. El departament de Salut, de la seva banda, encara no ha confirmat si l'any 2009 s'habilitarà alguna partida per a la construcció de l'hospital, que s'instal·larà al terme municipal de Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.