ICV-EUiA reclama 'austeritat' en la seva proposta per al nou pla d'equipaments


Temes relacionats

ICV-EUiA dubta que el resultat del procés participatiu del pla d'equipaments sigui satisfactori (28/oct/08)

Els santcugatencs prioritzen les necessitats en equipaments amb un taller paticipatiu (25/oct/08)

Un estand informa sobre el Pla d'Equipaments a la plaça d'Octavià (13/set/08)

Un centenar de persones aporten les seves propostes pel futur pla d'equipaments (13/set/08)

ICV-EUiA fa una crida a la participació en el Pla d'Equipaments tot i la manca d'informació (24/jul/08)


  • Comparteix:

Àssun Reyes i Xavier Boix

Àssun Reyes i Xavier Boix

ICV-EUiA demana a l'equip de govern 'austeritat' per elaborar el nou pla d'equipaments tenint en compte la situació de crisi econòmica. En la seva proposta per a l'elaboració del pla, els ecosocialistes prioritzen aprofitar espais municipals per a altres usos i clarificar la utilitat d'alguns equipaments, com la Casa Aymat. A més, ICV-EUiA creu que calen propostes clares en els àmbits cultural, docent i esportiu, i afegeix que la diagnosi de la qual ha partit l'equip de govern és 'pobra'.

En la seva proposta, ICV-EUiA aposta per dues escoles bressol més de les que ja es contemplen, una al barri del Monestir i l'altra a la zona de Mira-sol. A més, els ecosocialistes creuen necessaris més espais de trobada al centre de la ciutat tant per a la gent gran com per a les entitats i associacions de la ciutat per potenciar la cohesió social.

Escoltem el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix.

Xavier Boix

No s'aprofita l'espai ni en l'edifici de sota la plaça del Rei ni a l'antic Ajuntament si es posa el jutjat de Pau i el registre civil.


De la mateixa manera, la formació considera que cal alentir el creixement dels nous barris ja que, de moment, diuen, no arriben a l'ocupació contemplada i no necessiten els equipaments previstos. El que cal en aquestes zones, segons ICV-EUiA, és invertir en els equipaments que ja hi ha, com les masies de Can Mates i Vulpalleres, perquè 'no caiguin a terra'.

Boix ha remarcat que el pla hauria d'incloure les propostes de Valldoreix i contemplar un pla de mobilitat de la ciutat i un pla local d'habitatge públic, així com la possibilitat de revisió del mateix pla.

La formació ha reiterat que la diagnosi de la qual parteix l'equip de govern per a l'elaboració del pla és 'pobra', 'té deficiències' i dificulta que s'hi pugui treballar. Ho explica la regidora ecosocialista Àssun Reyes.

Assun Reyes

La diagnosi és pobra i és complex treballar-hi.


Reyes ha remarcat que amb la crisi que pateix el teixit associatiu i la participació ciutadana, s'hauria d'haver fet un esforç més gran per provocar la participació de les associacions de la ciutat. A més, ICV-EUiA ha trobat a faltar debats sectorials.

Amb tot, la formació ha valorat positivament la participació dels santcugatencs per mail, butlletes i el 25 d'octubre en els tallers de participació i creu que ha complert les expectatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.