ERC, satisfeta amb la futura Llei d'Educació però amb matisos

Política

Publicat el 6/nov/08 per Anna Bernadó

ERC assegura que està satisfeta amb la regulació lingüística i els criteris de concert educatiu que introdueix la futura Llei d'Educació. Tot i això, la formació republicana matisa que el nou text legislatiu hauria de definir millor el finançament i apostar més fermament per l'ensenyament públic. El diputat d'ERC al Parlament Josep Maria Freixanet ha reiterat a Sant Cugat que el decret de la tercera hora de castellà no s'està aplicant ni a Catalunya ni a la nostra ciutat.

ERC ha explicat en una roda de premsa a Sant Cugat que està satisfeta amb la regulació lingüística que fa el nou text legislatiu ja que assegura que per primer cop 'es defineix i es blinda la immersió lingüística i la Generalitat obté competències per regular el currículum i el marc horari'.

Els republicans també consideren que la llei és positiva perquè introdueix criteris necessaris perquè els centres concertats puguin accedir al concert educatiu, com la coeducació o l'escolarització d'alumnat de la zona propera al centre. A més, ERC també valora que 'es legalitzin criteris que intenten evitar un desequilibri de l'alumnat amb necessitats educatives específiques'.

Escoltem el president de la comissió sectorial d'ensenyament d'ERC, Carles Martínez.

Carles Martínez

Estem satisfets amb la regulació del règim lingüístic ja que per primera vegada una llei defineix i blinda la immersió lingüística.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per contra, els republicans presentaran esmenes al text perquè consideren que la llei hauria de definir millor el finançament, voldrien que apostés per l'ensenyament públic com a eix vertebrador de l'educació i creuen que hauria de millorar el finançament per a les escoles concertades que duen a terme una 'tasca social al país'.

El diputat al Parlament d'ERC, Josep Maria Freixanet, ha volgut reiterar que el decret de la tercera hora de castellà no s'està aplicant enlloc.

Josep Maria Freixanet

Alguns grups ens acusen de no aplicar el decret i alguns ens acusen de que sí que s'està aplicant. Volem aclarir que no s'està aplicant al país ni a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








El president d'ERC a Sant Cugat, Andreu Freixes, també ha assistit a la roda de premsa.