L'eix de la política d'ICV si guanya les eleccions serà l'ensenyament


  • Comparteix:

ICV ha anunciat, que si guanyen les eleccions, l'ensenyament serà l'eix principal de la seva política municipal. La formació ecosocialista aposta per un Ajuntament més proper als centres escolars, per una millor coordinació dels recursos i per la defensa d'un ensenyament públic de qualitat.

Si traspassen el llindar del 25 de maig amb la victòria electoral, ICV donarà prioritat a l'ensenyament en l'elaboració dels pressupostos. D'aquesta manera, els ecosocialistes volen definir un projecte de ciutat en què l'educació tingui protagonisme en tots els àmbits, i així aconseguir una major implicació de la societat.

Aquesta transversalitat passa per donar una major autonomia als centres escolars, sobretot als públics, establir lligams amb els comerciants, entitats i mitjans de comunicació i una major coordinació dels recursos. Segons Ismael Lecina, coordinador del programa d'ensenyament d'ICV, tot això serà possible si el consistori assumeix com a pròpies les problemàtiques de les escoles:

Ismael Lecina

L'Ajuntament ha de liderar les escoles subvencionades i públiques


Per la seva banda, el regidor Joan Balada, ha tornat a recordar que l'Ajuntament no ha jugat bé les seves cartes davant la Generalitat pel que fa a infrastructures educatives. Balada ha afegit que el consistori no ha reaccionat a temps en la reordenació del mapa escolar:

Joan Balada

L'Ajuntament ha despertat tard respecte al mapa escolar


Les propostes d'ICV en ensenyament s'han elaborat a través d'un procés participatiu, en què també han intervingut associacions de pares d'alumnes d'alguns centres públics així com ciutadans a títol individual. El president d'ICV, Xavier Boix, ha qualificat el document dissenyat com el més participatiu dels fets fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.