Els partits demanen la implicació de l'Ajuntament per desencallar la situació de la futura seu de l'Esbart


Temes relacionats

Crítiques de l'Esbart a Celo XXI per la paràlisi de les obres de la seu de l'entitat (11/nov/08)


  • Comparteix:

Ple municipal / Arxiu

Ple municipal / Arxiu

Tots els grups municipals de l'oposició coincideixen que l'equip de govern hauria d'intervenir perquè l'Esbart disposi d'una seu social a la ciutat, després que Celo XXI hagi aturat les obres de construcció del nou local de l'entitat per la crisi econòmica. El govern local assegura que està treballant per intentar solucionar el problema, tot i que considera que s'ha d'actuar amb molt de compte per no crear greuges comparatius entre entitats.

El Grup XXI, al qual pertany Celo XXI, ha confirmat la paralització del projecte de la futura seu de l'Esbart, ubicada al carrer Migdia, per la situació d'estancament del mercat immobiliari. L'entitat ja ha carregat contra la promotora i l'ha acusat la d'haver-los enganyat durant tres anys. Una de les possibles solucions que proposa l'equip de govern és que l'empresa municipal Promusa compri el solar del local.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, afirma que tenen en compte el pes social de l'Esbart a Sant Cugat, però explica que s'ha d'estudiar una solució i vigilar per no crear greuges comparatius entre entitats. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Recasens

És una entitat amb una forta implantació a la ciutat però hem de vigilar perquè hem de procurar que no hi hagi greuges comparatius.




L'oposició creu necessària la intervenció de l'equip de govern. Tot i això, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha destacat que la solució que s'utilitzi en aquest cas hauria de ser aplicable en qualsevol situació que es pugui donar amb altres entitats de la ciutat ja que es tracta de fons públic.

El PSC proposa que l'Ajuntament estudiï com s'ha desenvolupat l'actuació i per què s'ha aturat la construcció del local.

Salvador Gausa

Cal estudiar com s'ha dut a terme l'actuació perquè el resultat no ha estat bo. La implicació de l'Ajuntament s'ha de fer tenint en compte que la situació es pot repetir.



De la seva banda, el portaveu d'ICV, Xavier Boix, ha explicat que la paràlisi de les obres arriba perquè l'equip de govern va deixar en mans del mercat un projecte de ciutat que hauria pogut tenir més implicació de l'administració local.

Boix s'ha mostrat partidari de la compra del solar per part de l'Ajuntament.

Xavier Boix

Seria d'interès públic que l'Ajuntament comprés el sòl, que destinés una part a l'Esbart i la resta, per a pisos públics o equipaments.



Boix ha especificat que Promusa només hauria d'intervenir en l'operació si s'edifiqués habitatge públic i que la compra del sòl hauria d'anar a càrrec de l'Ajuntament.

En la mateixa línia s'ha expressat la portaveu del PP, que considera que el consistori hauria d'adquirir el solar o mediar per aconseguir una seu ja que creu que l'Esbart no pot estar en aquesta situació. Berta Rodríguez és la portaveu popular.

Berta Rodríguez

L'administració ha d'intervenir. Celo XXI està deixant moltes coses a mig fer. És qüestió que es rescati el que s'hagi de rescatar perquè l'Esbart tingui seu.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, considera que l'Ajuntament hauria de definir la seva posició al respecte i caldria que fes una acció com la que es va fer amb el Club Muntanyenc (CMSC) tenint el compte el pes de l'Esbart a la ciutat.

Raül Grangé

A l'Esbart se li ha de deixar clara la posició de l'Ajuntament i cal una acció com la del CMSC.



ERC creu que l'Esbart hauria de definir un interlocutor a l'equip de govern, ja que afirma que per una banda ha tingut converses amb Cultura i de l'altra amb Territori.

Les obres per enderrocar la seu de l'Esbart Sant Cugat van començar el desembre de 2007 i la previsió era que s'allarguessin entre un any i un any i mig. La promotora Grup XXI era l'encarregada de construir un nou edifici de pisos on l'entitat també hi havia de tenir el seu espai. Actualment l'Esbart assaja a l'antic gimnàs Olimpo, ubicat a l'avinguda de Lluís Companys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.