Primer aniversari del pacte de govern a l'EMD de Valldoreix


Temes relacionats

Satisfacció a Valldoreix per l'acord de delegació de signatura (18/jul/08)

CiU-Actuem accepta la proposta de Turu per desbloquejar la crisi política de Valldoreix (16/jul/08)

Els vocals de CiU-Actuem valoren la proposta de Turu per solucionar la crisi política de Valldoreix (12/jul/08)

Turu acusa Recoder de tramar una campanya contra l'EMD i la seva figura (19/mai/08)

CiU demana a Montserrat Turu que compleixi el pacte de govern a l'EMD i signi el decret de delegació de competències (14/mai/08)

Montserrat Turu qualifica de mentiders els que diuen que ha incomplert l'acord postelectoral de l'EMD (11/mai/08)

El pacte a l'EMD inclou propostes d'urbanització i millora de seguretat ciutadana (10/des/07)

Tancat el pacte de govern a l'EMD de Valldoreix ( 3/des/07)


  • Comparteix:

La presidenta i els vocals de l'EMD de Valldoreix

La presidenta i els vocals de l'EMD de Valldoreix

Després d'un any del pacte polític a l'EMD de Valldoreix, tant la Candidatura de Progrés i Catalanista com la plataforma CiU-Actuem posen bona nota a la gestió i asseguren que estan satisfets de l'acord. Des de CiU-Actuem, però, denuncien un excés de 'presidencialisme' per part de la presidenta Montserrat Turu, un fet que segons la portaveu d'aquest grup, Àngels Solé, genera lentitud en la presa de decisions.

Les eleccions de maig de 2007 van generar un panorama polític complicat a Valldoreix. D'una banda, la plataforma CiU-Actuem aconseguia cinc de les nou vocalies de l'EMD, convertint-se en la força majoritària. D'altra banda, Montserrat Turu, de la Candidatura de Progrés i Catalanista, era escollida presidenta, creant un equilibri de forces complicat.

Després de complexes negociacions, fa un any els dos grups van assolir un acord que convertia el candidat de CiU-Actuem, Josep Puig, en vicepresident, i que atorgava àmplies competències als vocals del seu grup.

L'any, però, no ha estat tranquil. Al maig, els vocals de CiU-Actuem van denunciar que Turu no havia delegat correctament les competències, dificultant l'activitat administrativa i restant autonomia a les diferents àrees. Després de llargues negociacions, al juliol les dues parts van anunciar que havien arribat a un acord i redefinit el pacte.

Ara que es compleix un any del primer pacte, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, assegura que no hi ha problemes de govern, i resumeix així la situació.

Montserrat Turu

Es va aprovar un cartipàs que determinava les atribucions de cada vocal, i des del primer moment hi ha hagut autonomia de gestió.


De la seva banda, la portaveu de la plataforma CiU-Actuem, Àngels Solé, valora positivament la feina feta i posa bona nota al nivell d'entesa entre els dos grups, tot i que assegura que Turu continua governant d'una manera massa 'presidencialista'.

Àngels Solé

És positiu que el pacte existeix i avança, però no és tan positiu l'encaix complex i la lentitud en els acords. Tot ve del presidencialisme de Montserrat Turu.





Solé també assegura que les relacions entre l'EMD i l'Ajuntament no són tan bones com caldria.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La sra. Solé encara no ha entès que l\'EMD és, en si mateixa,una institució presidencialista. Oi que recorda cóm es realitzen les votacions a les municipals? EN DUES URNES! D\'altra banda, cal remarcar que el pacte de govern va començar amb bon peu, i hagués seguit així si a la sra. Solé no li hagués donat per \"inventar-se\" una crisi del tot inexistent. \"Qui m\'hagués dit que em trobaria amb l\'oponent al davant i l\'enemic, a casa\". Sabeu de qui és aquesta frase?

Valldoreixenc. Enviat el 30/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.