CiU, ERC i ICV acusen el PSC de trencar la unitat en la defensa del finançament local a Madrid


Temes relacionats

CiU, ICV-EUiA i ERC demanen al govern espanyol que no congeli les transferències econòmiques als Ajuntaments (18/nov/08)

Clam dels Ajuntaments per un nou model de finançament per a Catalunya i els municipis (10/set/08)


  • Comparteix:

CiU, ERC i ICV han demanat en un acte unitari a Barcelona que el govern espanyol no congeli els ingressos dels ajuntaments en els pressupostos de l'Estat pel 2009. Alcaldes de les tres formacions, entre ells el de Sant Cugat, Lluís Recoder, han lamentat que el PSC no hagi defensat al Congrés de Madrid els acords als quals van arribar els partits catalans en l'acte unitari pel finançament del 10 de setembre.

En l'acte, Recoder ha advertit que els ajuntaments es veuen obligats a oferir més serveis a la ciutadania, molts dels quals no són de la seva competència, al mateix temps que es redueixen els ingressos a causa de la crisi. Per aquest motiu, Recoder i la resta de polítics han demanat que no es congelin els ajuts als consistoris en els pressupostos generals del 2009.

L'alcalde explica en quina situació es troben els municipis catalans.


Lluís Recoder

Per la nostra proximitat, estem comprovant els efectes de la crisi i som els Ajuntaments els que intentem donar solucions a aquests problemes de la gent.



Aquests partits han lamentat que el PSC no hagi defensat al Congrés espanyol els acords en matèria de finançament local que les dues entitats municipalistes del país van presentar en un acte unitari el 10 de setembre.

Lluís Tejedor, d'ICV, és alcalde del Prat de Llobregat.


Lluís Tejedor

Per què els alcaldes socialistes van particpar en l'acte unitari i ara no hen defensant els pactes a Madrid?


En aquest sentit, Recoder ha fet una crida als diputats i alcaldes socialistes perquè 'facin pressió perquè encara hi ha temps per rectificar'.

Per part d'ERC, ha parlat l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, que ha subratllat que les demandes d'aquestes formacions no són partidistes, sinó que són d'interès per a tota la població.


Pere Prat

Estem suplint altres administracions i no rebem cap mena de compensació econòmica. Aquesta situació ofega els Ajuntaments.



Segons dades de l'equip de govern, l'actual projecte de pressupostos del govern espanyol suposaria una retallada de 600.000 euros per a les arques municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.