Montserrat Colldeforns (PSC): 'El compromís del govern espanyol amb els ajuntaments és ferm'


Temes relacionats

CiU, ERC i ICV acusen el PSC de trencar la unitat en la defensa del finançament local a Madrid (20/nov/08)


  • Comparteix:

La diputada santcugatenca al Congrés espanyol pel PSC, Montserrat Colldeforns, ha titllat 'd'oportunista' l'acte unitari de CiU, ERC i ICV demanant que el govern espanyol no congeli l'aportació als ajuntaments en els pressupostos de l'Estat pel 2009. Colldeforns considera que el PSOE té molt clar el seu compromís amb els consistoris i posa com a exemple l'augment del fons creat específicament per als petits municipis catalans.

Alcaldes de CiU, ERC i ICV van lamentar la setmana passada en un acte a Barcelona que el PSC no hagués defensat al Congrés espanyol els acords als quals van arribar els partits catalans en l'acte unitari pel finançament local del 10 de setembre.

Ara la diputada del PSC a Madrid, la santcugatenca Montserrat Colldeforns, ha criticat aquest acte perquè considera que el compromís del govern espanyol amb els ajuntaments és 'ferm'. Segons la socialista, aquestes declaracions d'alcaldes convergents, ecosocialistes i republicans són 'oportunistes'.

Montserrat Colldeforns

El compromís amb els ajuntaments és ferm. Aquestes ganes de voler negar i dir allò que no és veritat, estan fora de lloc. Crec que amb aquests temes hem d'anar tots plegats.


Colldeforns ha destacat el compromís del PSOE amb els petits municipis i ha posat com a exemple el fons específic creat l'any passat per aquestes petites poblacions. La diputada socialista ha explicat que un exemple d'aquest compromís és l'augment de 20 milions d'euros per a aquest fons, que no contempla, però, cap partida per a Sant Cugat.

Colldeforns considera que aquest front comú de CiU, ICV i ERC no debilita el tripartit ni el PSC, i que l'únic que provoca és una debilitat per a Catalunya.

Montserrat Colldeforns

Crec que el que debilitaria el tripartit és si es trenquessin els acords de govern. Sap greu pel tema de la unitat perquè és una debilitat de Catalunya.


La diputada a Madrid creu que els pressupostos de l'Estat pel 2009 són 'socialistes' i pensats per garantir la despesa social en un moment 'dur' per a l'economia. Colldeforns ha subratllat les inversions i transferències que es fan directament a la nostra ciutat i ha posat com a exemple les partides per tirar endavant la rehabilitació del Celler Cooperatiu, el centre de TVE i la promoció empresarial de Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quina vergonya aquests sociates ... quin dia pensen els diputats socialistes com la Colldeforns fer alguna cosa per CAtalunya ... quina cara dura que tenen

Maite. Enviat el 24/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.