ICV proposa augmentar els recursos del Servei Dona Informació i crear un Casal de la Dona


  • Comparteix:

Augmentar els recursos del Servei Dona Informació o crear un Casal de la Dona són algunes de les propostes d'Iniciativa per Catalunya - Verds a favor de la dona. La formació considera que tot i que les societats democràtiques accepten la igualtat, encara queda molta feina a fer.

Iniciativa per Catalunya - Verds creu que a nivell municipal es poden aportar moltes solucions per resoldre les desigualtats de gènere. Part de les propostes de la formació passen per augmentar els recursos d'alguns programes ja en marxa com el protocol contra els maltractaments o el programa Dona Informació. Conxa Martínez, una de les coordinadores d'aquest eix, considera que els recursos de què disposa ell servei Dona Informació són del tot insuficients per cobrir una població de 67 mil habitants:

Conxa Martínez

Es tractaria que des del servei Dona Informació es fassin polítiques més àmplies i insistint en el canvi de mentalització.


D'altra banda, els ecosocialistes proposen noves iniciatives com un Casal de la Dona, un espai de reunió, formació i integració. Així mateix es destaca la necessitat de revisar els barems que regulen l'accés a l'habitatge públic i l'organització del temps a la ciutat, és a dir, fer possible combinar la vida laboral amb la familiar. Segons Martínez, les polítiques d'IC-V volen que tots els aspectes de la ciutat contemplin la igualtat entre homes i dones.

Conxa Martínez

No volem una regidoria específica per la dona. Volem que hi hagi una transversalitat en totes les polítiques municipals.


Iniciativa ha aprofitat la presentació d'aquest eix per anunciar la seva oposició a la guerra contra l'Iraq.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.