Lectures polítiques diferents dels partits a la inversió del govern espanyol a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat s'endurà 13 milions d'euros del fons d'inversió per a municipis del govern espanyol ( 2/des/08)

Recoder: 'Veiem bé les inversions, però mantenim la demanda d'un millor finançament per als ajuntaments' ( 2/des/08)


  • Comparteix:

A Sant Cugat li pertoquen 13 milions d'euros per executar projectes

A Sant Cugat li pertoquen 13 milions d'euros per executar projectes

Tots els grups polítics reben amb els braços oberts la inversió del govern espanyol als municipis, però en fan lectures polítiques diferents. CiU i ICV-EUiA diuen que aquesta inversió no ha de fer oblidar el debat sobre el finançament dels municipis. El PSC destaca la confiança que l'Estat dóna als municipis amb aquests ajuts, mentre que ERC denuncia una invasió de competències amb aquesta iniciativa. Per la seva banda, el PP demana que l'equip de govern demostri que té projectes a punt per a ser finançats.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha assegurat que els diners serviran per finançar diversos projectes de ciutat. Tot i això, ha advertit que la mesura de l'executiu espanyol no és més que 'un pedaç' contra la crisi i que no soluciona el finançament dels consistoris.

Joan Recasens

Des d'un punt de vista global és un pedaç perquè si es vol combatre la crisi s'ha de fer un pla global. Tot i això, aprofitarem aquests milions perquè tenim moltes necessitats.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha valorat la confiança que l'Estat espanyol ha donat als municipis per fer front a la crisi. Pel que fa als projectes en què s'han d'invertir aquests diners, Gausa ha anunciat que presentaran una moció en el proper ple municipal perquè l'Ajuntament fixi els criteris de les inversions.

Salvador Gausa

Els diners s'haurien de destinar principalment al pla d'equipaments, als districtes i als nous barris.


Des d'ICV-EUiA, el seu portaveu Xavier Boix ha valorat positivament la inversió, tot i que ha dit que no ha de fer oblidar l'actual debat sobre el finançament que han de tenir els municipis.

Xavier Boix

És una cortina de fum. Darrere de tot això hi ha la necessitat d'una nova llei de finançament.


De la seva banda, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, aposta perquè aquests diners s'inverteixin en obres d'urbanització pendents a les Planes i a Mira-sol. Segons la popular, l'Ajuntament ha de demostrar ara que té projectes a punt.

Berta Rodríguez

Ara és el moment que deixin de fer el ploramiques perquè no tenen diners i es posin a treballar.


Finalment, des d'ERC, el seu portaveu Raül Grangé proposa utilitzar la inversió en equipaments que s'han de construir o reformar, així com en la urbanització dels districtes. De totes maneres, Grangé ha denunciat la invasió de competències que suposa una inversió directa de l'Estat espanyol als municipis sense passar per la Generalitat.

Raül Grangé

Aquesta inversió té un punt agredolç, com moltes coses que vénen de l'administració espanyola.


L'Ajuntament té fins el dia 24 per presentar projectes que s'acullin a aquestes inversions. A Sant Cugat li pertoquen 13 milions d'euros per executar projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.