Crítiques d'ERC i de les JERC a la Constitució espanyola en el dia de la seva commemoració

Imatge d'un exemplar de la Constitució espanyola

Política

Publicat el 5/des/08 per Cristina Solias

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les JERC critiquen la Constitució espanyola en el dia de la seva commemoració, tot i que no han convocat cap acte de rebuig a la ciutat. Les entitats republicanes consideren que aquest document impedeix la normalització de la llengua i la identitat catalana així com la creació d'un estat català. A més, han qualificat la Constitució d'un pacte que garanteix la impunitat de les restes del franquisme.

Les JERC i ERC no han convocat cap acte de protesta a Sant Cugat en el dia de la Constitució però donen suport els actes que es fan a tot Catalunya. Una botifarrada a Santa Perpètua per dinar i una 'performance' a la tarda acompanyada de concerts a la plaça dels Àngels de Barcelona són els actes reivindicatius de les JERC a nivell nacional.

Ho explica el cap de les JERC santcugatenques, Bernat Picornell.

Bernat Picornell

A nivell santcugatenc no fem res. A nivell nacional, a les dues del migdia es fa una botifarrada a Santa Perpètua, i a la tarda, a la plaça dels Àngels de Barcelona, es fa una petita performance i uns concerts.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu municipal d'ERC, Raul Grangé, explica per què estan en contra de la Constitució espanyola.

Raul Grangé

Catalunya necessita un pas endavant i aquesta Constitució només és un entrebanc per la llibertat de desició, l'autofinançament... En resum, el que busca tot país, el benestar dels seus ciutadans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els republicans han afegit que els 30 anys de Constitució espanyola han fet créixer l'independentisme català.