Cap dels partits, tret del PSC, creu que puguin canviar les relacions amb el PSOE


Temes relacionats

Montserrat Colldeforns: 'Nosaltres no farem caure el govern Zapatero i donarem suport als pressupostos' (25/oct/08)

Clam dels Ajuntaments per un nou model de finançament per a Catalunya i els municipis (10/set/08)


  • Comparteix:

El portaveu del PSC, Miquel Iceta / ACN

El portaveu del PSC, Miquel Iceta / ACN

El PSC es queda sol i és l'únic partit que creu que les relacions amb el PSOE canviaran si abans de final d'any no s'arriba a un acord de finançament entre l'Estat i la Generalitat, tal com ha anunciat el portaveu socialista Miquel Iceta. A Sant Cugat, només Salvador Gausa confia en la direcció del PSC, mentre que la resta de portaveus dels partits amb representació a l'Ajuntament asseguren que les relacions entre PSC i PSOE seguiran exactament igual.

En la tertúlia política dels dimarts a Cugat.cat, el portaveu del PSC de Sant Cugat, Salvador Gausa, ha dit que no té cap dubte que els diputats del PSC votaran a favor dels pressupostos de l'Estat, així com que s'arribarà a un acord sobre finançament abans del 2009. Si no és així, Gausa es mostra convençut que la relació entre el PSC i el PSOE canviarà.

Salvador Gausa

Si no es compleix el compromís expressat a l'Estatut, les relacions canviaran. No sé com, però estic convençut que canviaran.


Des de CiU, Jordi Puigneró considera en canvi que aquesta és l'última prova que el PSC no existeix com a partit autònom.

Jordi Puigneró

Estem assistint al procés de desaparició del PSC. Haurem de començar a parlar del PSOE de Catalunya.


Pel portaveu d'ICV, Xavier Boix, ha estat un error pensar que els diputats del PSC podien votar diferent que el PSOE. Pel que fa al finançament, dubta que es produeixi un canvi si no s'arriba a un acord, si bé considera que s'ha de valorar la 'fermesa' del PSC.

Xavier Boix

Dubto que la relació canviï, però la posició de Montilla no es valora com s'hauria de valorar.


Des del PP, la seva portaveu, Berta Rodríguez, es mostra convençuda que ens trobem davant d'un nou episodi en l'estira i arronsa entre el PSC i el PSOE, i està segura que no canviarà res.

Berta Rodríguez

És normal que el PSC voti els pressupostos, ja que és PSC-PSOE. Tot quedarà tal com està.


Finalment, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, qüestiona les paraules del portaveu socialista Miquel Iceta, ironitzant sobre la suposada fermesa del PSC.

Raül Grangé

Segur que el PSC acaba trobant bé el que faci el PSOE. Jo això ho emmarcaria amb aquella cançó del 'Fum, fum, fum'.


La votació dels pressupostos de l'Estat es produirà aquest dijous, i el PSC ja ha anunciat que els seus 25 diputats hi votaran a favor. El nou termini que els socialistes posen per arribar a un acord sobre el nou sistema de finançament és el dia 31 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.