Montserrat Turu formalitza el trencament del pacte de govern de l'EMD


Temes relacionats

CiU-Actuem acusa Turu d'expulsar-los del govern de Valldoreix amb una actitud 'autoritària i antidemocràtica' (24/des/08)

Fractura al govern de l'EMD de Valldoreix després d'un nou enfrontament entre Turu i Solé (10/des/08)


  • Comparteix:

La Candidatura de Progrés i Catalanista ha anunciat el trencament aquest dimecres durant una roda de premsa

La Candidatura de Progrés i Catalanista ha anunciat el trencament aquest dimecres durant una roda de premsa

El pacte de govern de l'EMD de Valldoreix s'ha trencat. La presidenta Monserrat Turu ha signat dos decrets, un que destitueix el fins ara vicepresident, Josep Puig, i un altre que reorganitza el cartipàs i distribueix les àrees entre els vocals de la Candidatura de Progrés i Catalanista i la presidenta. Turu assegura que qui ha trencat el pacte han estat els vocals de CiU-Actuem que van votar en contra de punts que ja havien estat consensuats en les dues últimes juntes de veïns.

La presidenta de l'EMD carrega tota la responsabilitat del trencament sobre la plataforma CiU-Actuem, a qui acusa d'haver incomplert el pacte de govern. Segons Turu, els vocals de CiU-Actuem, que recordem que tenen majoria a la junta de veïns, han actuat irresponsablement quan han votat en contra d'acords que ja s'havien pactat.

Per tot això, la presidenta ha decidit expulsar del govern els vocals de CiU-Actuem, i ho ha fet mitjançant dos decrets. Amb el primer, deroga les funcions de vicepresident a Josep Puig, i amb el segon deroga el cartipàs actual i redistribueix les àrees d'acció entre ella mateixa i els tres vocals de la seva candidatura.

Escoltem Turu.

Montserrat Turu

Ahir a la tarda es va formalitzar un nou govern a l'EMD de Valldoreix com a conseqüència directa de l'incompliment del pacte per part del grup CiU-Actuem.


Entre les causes de la crisi, Turu ha denunciat el clima de crispació que, assegura, ha creat la portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé. A part d'això, s'ha fet referència a unes partides pressupostàries que, segons la Candidatura, Josep Puig no ha utilitzat. Concretament, es parla de 195.000 euros destinats a reasfaltar carrers, els quals estan intactes, i de 270.000 euros destinats al manteniment de la via pública, dels quals asseguren que només se n'ha utilitzat el 65%.

Segons el vocal de la Candidatura Joan Gaya, la causa del trencament és tota de CiU-Actuem, i afirma que, tot i els problemes que tindran, no tindran més problemes que abans del trencament.

Joan Gaya

Aquest trencament posa de manifest que la situació serà difícil, però no més difícil del que era fins ara.


Turu ha estès la mà als vocals de CiU-Actuem que vulguin incorporar-se al govern, una possibilitat que ha estat acollida amb indignació per aquests mateixos vocals.

L'únic càrrec que de moment continua és el de tresorer, que Turu ha explicat que segueix exercint el vocal Eduard Delgado, de CiU.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Qui conegui la Turu ,amb total manca de cintura política i mentidera compulsiva ,no podrà mai creure que el pacte de govern no ha estat trencat per ella mateixa i els seus acòlits que només son "yes men " al seu servei. què faran hara PSOE-PSC,ERC i IC Verds?donar-li recolzament ja que no tenen el que han de tenir per demanar a la TURU que deixo la presidència al seu sustitut masanés

Narcís Clavell. Enviat el 25/des/08


Sr. Clavell: El temps li hauria d'haver fet veure les coses amb una perspectiva més serena. Vostè també va patir al sr. Monells i al sr. Cardoner quan era en el govern de l'EMD, oi? Doncs esperi que comencin a "actuar" com a membres de l'oposició...Sincerament, hi ha mooooltes coses que no sap sobre l'actitud bel.ligerant de la sra. Solé; o el fet de que el sr. Puig no hagi realitzat ni un 1% de la despesa prevista per reasfaltar carrers!!! O que només s'hagi gastat un 35% en el manteniment (neteja) dels carrers!!!!!

Àlex Santigosa. Enviat el 25/des/08


Sr.Santigosa: segueix confonent-se o no entenent la informació que li faciliten!!. El vocal Sr. Gaya fa referència a que no he gastat la partida de 195.000€ de realfaltat de carrers ??? Potser és que el reasfaltat de la Avda Monmany ens el \"regalaran\"els Reis Mags D\'Orient o el Pare Noel !!!.També estan previstos de reasfaltar el P/ Mas Roig,C/Esparver,C/R.Escayola i d\'altres que per diferents motius no s\'han executat per haver de fer prèviament actuacions a la xarxa de serveïs, clavagueram etc ,etc.Que vol dir-nos que hem de esgotar totes les partides del pressupost avans d\'acabar l\'any sense racionalitzar la despesa ?.Quan hi ha partides que han pujat mes del previst...Els pressupostos es fan a l\'alça i després s\'han d\'anar ajustant, o no ?.No estem en una situació general de crisi econòmica i és convenient gastar el necesari però tenint un control de la despesa?(en la salutació al info del novembre, que encara no ha sortit !!!, jo feia referència al control de la despesa per part de l\'EMD)Tambe vosté llegeix que tant sols he gastat el 35% del manteniment de la via pública !!!.(és a l \'inrevés Sr. Santigosa, per tant no ens confongui encara més siusplau)El Sr Gaya diu que he gastat el 65% de la partida de manteniment de la via pública???.Pero si encara manquen les factures del final de l\'any !!!.Es motiu també de trencament de pacte aquest fet?.O és que lo normal és fer actuacions sense prèviament informar-nos,sense pressupost, contractant tecnics externs,tenint a l\'EMD tècnics en plantilla i obviant-los?amb la qualcosa s\'incrementa al cost de la despesa pública sense cap necesitat!!!com ha fet la Presidenta.Facin el favor d\'ésser més coherents i transparents en les seves declaracions,no distorsionant la realitat.En comptes de sumar esforços ,la Presidenta decideix trencar el pacte per tal d\'actuar lliurement sens donar comptes ni explicacions,aprofitant las festes de Nadal ...que així la gent no s\'entera tal com va comentar ella mateixa!!!.Bon exemple donem als nostres ciutadans.

Josep Puig. Enviat el 28/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.