Discrepàncies entre els partits sobre qui ha provocat el trencament del govern de Valldoreix

Seu de l'EMD de Valldoreix

Política

Publicat el 31/des/08 per Oriol Sumsi

Tots els partits lamenten el trencament del pacte de govern de l'EMD de Valldoreix, si bé difereixen en l'explicació de per què s'ha produït. CiU reitera l'acusació de manca de diàleg per part de la presidenta, Montserrat Turu, mentre que el PSC i ICV-EUiA acusen CiU de manca de responsabilitat. Tots els grups aposten, però, perquè a partir d'ara es normalitzi la situació i es treballi en benefici dels valldoreixencs.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha manifestat la voluntat del seu grup d'aplicar el programa electoral per una qüestió de responsabilitat, si bé ha instat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, a 'reconduir la situació'.

Joan Recasens

Farem oposició responsable. Intentarem que s'apliqui el nostre programa electoral.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des del PSC, el primer secretari del partit a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha carregat tota la responsabilitat del trencament sobre CiU-Actuem, a qui ha demanat, precisament, responsabilitat.

Ferran Villaseñor

És CiU qui ha 'petat' el pacte, i ara li reclamaríem que fes una oposició responsable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor d'ICV-EUiA Joan Calderón coincideix amb Villaseñor en indicar el culpable del trencament. Segons Calderón, l'expulsió dels vocals de CiU-Actuem ve a continuació de que aquests trenquessin el pacte.

Joan Calderón

Hi ha algú que va incomplir el pacte, i el que es va fer el dia 24 va ser formalitzar el trencament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des del PP, la seva portaveu, Berta Rodríguez, aposta pel pragmatisme i per deixar de banda unes baralles que, assegura, no porten enlloc.

Berta Rodríguez

Surts desencisat quan veus que es poden perdre projectes per un atac de banyes entre ells.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El president de la secció local d'ERC, Andreu Freixes, assegura que el trencament els hi ha fet perdre tota confiança en la possibilitat de pactar.

Andreu Freixes

Nosaltres érem partidaris del pacte, però ara els fets indiquen que no és possible, i les coses s'han d'acceptar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que la formalització del trencament es va produir el passat dia 23, quan la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, va signar dos decrets que reformulaven l'equip de govern a l'entorn dels vocals de la seva candidatura.