El govern obre la porta a la independència de l'EMD de la Canonja


Temes relacionats

Els polítics rebutgen la independència de Valldoreix com a solució a la crisi política (10/jun/08)

Diversitat d'opinions veïnals sobre el futur polític de l'EMD de Valldoreix (11/feb/08)


  • Comparteix:

La Canonja forma part del municipi de Tarragona

La Canonja forma part del municipi de Tarragona

El govern ha denegat a l'EMD de la Canonja la petició d'independitzar-se del terme municipal de Tarragona. Tot i això, l'executiu es compromet a impulsar una modificació legislativa al Parlament per satisfer les aspiracions d'aquest territori. La Canonja és la segona EMD més important de Catalunya en nombre de població després de la de Valldoreix.

Segons el govern, les 'raons de pes' que justifiquen la voluntat de la Canonja de ser independent són el consens de totes les forces polítiques i el fet que aquest territori ja havia estat municipi abans del franquisme.

Malgrat això, el govern ha negat aquesta possibilitat per respectar la legislació vigent recollida en els informes de la Comissió de Delimitació Territorial i de la Comissió Jurídica Assessora, tots dos desfavorables a la independència.

La Comissió de Delimitació va informar-hi en contra perquè la Canonja no és un nucli territorialment diferenciat i perquè no hi ha una distància de tres quilòmetres sense urbanitzar entre aquest territori i Tarragona.

Per la seva banda, la Comissió Jurídica Assessora hi va emetre un dictamen desfavorable, perquè no es complien tots els requisits legals per constituir un nou municipi. Tot i això, va apuntar que seria possible cercar una solució singular a través d'una iniciativa legislativa específica, opció que impulsarà el govern.

Ho explica la portaveu del govern, Aurora Massip.

Aurora Massip

S'ha hagut de denegar la petició. El govern es compromet a tirar endavant una iniciativa legislativa perquè pugui ser independent.







La Canonja té poc més de 5.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.