Els treballadors de TVE a Sant Cugat i a d'altres centres territorials protesten per la manipulació informativa


  • Comparteix:

Els treballadors del centres territorials de RTVE, inclòs el de Sant Cugat, han denunciat manipulació informativa en el tractament del conflicte de la guerra d'Iraq per part de l'ens que gestiona el govern central. Segons els sindicats la manipulació es basa principalment en l'ocultació deliberada d'informació a més de la limitació o supressió de les d'algunes notícies relacionades amb el conflicte. D'altra banda, també acusen a l'ens públic de l'emissió de reportatges tendenciosos amb la finalitat d'influir l'espectadors en la seva posició sobre el conflicte.

Els sindicats parlen directament de censura. Per censura entenen fets com un comunicat verbal des de RNE a les seves emissores locals on es donen directius per com informar sobre la guerra, la limitació de cròniques o la programació específica de reportatges com el de la guerra bacteorològica emès fa poc per la cadena estatal.

El secretari general de la secció estatal de CC.OO, Marcel Camacho, afirma que es tracta d'una política per contrarrestar el rebuig a la guerra expressat massivament pels ciutadans:

Marcel Camacho

Això obeix a una política informativa que vol contrarestar el rebuig de l'opinió pública a la guerra


Camacho afirma que a diferència d'altres televisions, en la manifestació del passat dia 15 la televisió pública no va fer cap menció ni connexió en directe, aplicant així una política d'ocultació de la informació. Segons Camacho, l'ens públic respon només als interessos del govern del PP:

Marcel Camacho

Hi ha una política informativa consolidada de recolzament a les tesis del govern


Aquestes denúncies posen en entredit el paper de la televisió pública que està concebuda per donar servei al ciutadà i no com a instrument per difondre els interessos del govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.