El santcugatenc Raül Romeva repetirà com a candidat d'ICV a les europees


  • Comparteix:

Raül Romeva durant una entrevista a Cugat.cat / Arxiu

Raül Romeva durant una entrevista a Cugat.cat / Arxiu

El santcugatenc Raül Romeva tornarà a ser el candidat d'Iniciativa per Catalunya (ICV) a les eleccions europees del 7 de juny. Aquest dimarts s'acaba el termini per a presentar candidatures, i tant el secretari general d'ICV, Joan Herrera, com el coordinador d'EUiA, Jordi Miralles, s'hi han pronunciat a favor. ICV ha rebutjat l'oferta feta a finals de desembre pel president d'Esquerra, Joan Puigcercós, de formar part d'una candidatura conjunta per als comicis. Els ecosocialistes esperen revalidar l'acord entre ICV i IU per a presentar-se a les eleccions al Parlament europeu.

Segons explica l'Agència Catalana de Notícies (ACN) la direcció del partit està satisfeta amb la tasca duta a terme per Romeva a Estrasburg, raó per la qual no contempla un canvi de candidat. En tot cas, Joan Herrera ha volgut deixar clar que la direcció impulsarà un procés de primàries entre la militància per decidir el candidat, donant compliment així als estatuts de la formació.

El santcugatenc Raül Romeva és doctor en Relacions Internacionals i abans de dedicar-se a la política era professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'any 2004 va ser cap de llista a les eleccions europees per ICV i va ser escollit eurodiputat. Des del Parlament Europeu ha centrat la seva tasca en les accions internacionals i en la denúncia del comerç d'armes. En els darrers mesos, Romeva ha accentuat el seu perfil sobiranista i es va adherir al 'Manifest per unes polítiques sobiranistes', impulsat per diversos militants d'ICV durant el darrer procés assembleari de la formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.