Crida per anar a Brussel·les a reclamar el dret a l'autodeterminació


  • Comparteix:

La delegació local de la campanya 'Deu mil a Brusel·les per l'Autodeterminació' fa una crida als santcugatencs per reivindicar la independència de Catalunya. La concentració està prevista pel 7 de març i ja s'estan organitzant autobusos i vols xàrter fins a la capital belga. Per apuntar-se a la iniciativa cal dirigir-se a la web www.deumil.cat.

La plataforma 'Deu mil a Brussel·les per a l'Autodeterminació' va néixer com a resposta de l'article 'Perplex, jo?' que va publicar Enric Canela al bloc gran del catalanisme el 6 de setembre de l'any passat. Els comentaris dels seus lectors es van expandir a través de la xarxa i poc després es va crear un grup del Facebook i la web de consulta, www.deumil.cat

Els objectius de la iniciativa és reunir a 10.000 catalans per aconseguir la independència de la nació catalana i que aquesta tingui ressò en el panorama internacional. El delegat local Joan Contijoch explica què persegueix la iniciativa.

Joan Contijoch

Volem posar dins el panorama internacional i a l'agenda dels partits l'autodeterminació.


Deumil.cat no està sota la iniciativa de cap partit polític. Els componenets del consell de la plataforma són persones vinculades a la societat civil, alguns militants de partits polítics catalanistes i independentistes sense cap càrrec rellevant. La idea és que siguin els propis catalans qui expressin amb la seva veu la seva voluntat sobre l'autodeterminació catalana.

El delegat local Jaume Massanés recalca l'origen popular de la iniciativa.

Jaume Massanés

Ha de quedar clar que és una iniciativa de la societat civil per poder exercir el dret a decidir.


La organització de la plataforma pretén que s'impliqui tanta gent com hi sigui possible tant si pot assistir personalment com si es vol col·laborar a través de la web.

Per anar fins a Brussel·les, els assistents poden optar per diferents transports. La plataforma organitza viatges en autobús amb un cost de 90 euros. Els interessats en apuntar-s'hi han de fer-ho abans del 25 de febrer. Aquells que prefereixin anar amb avió poden pagar 265 euros i tenen com a termini fins al 16 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.