Les Joventuts d'Esquerra Republicana recullen signatures per demanar més habitatge públic


  • Comparteix:

Els membres de les JERC, Ramon Puigneró i Roger Tugues, en roda de premsa informativa

Els membres de les JERC, Ramon Puigneró i Roger Tugues, en roda de premsa informativa

Les Joventuts d'Esquerra Republicana comencen aquest cap de setmana una campanya de recollida de signatures per demanar més habitatge públic. Les JERC assegura que, en contra del que diu l'Ajuntament, els joves han de marxar de la ciutat per poder independitzar-se.

Seguint la campanya d'abast nacional, la secció local de les JERC començarà el 3 de febrer una recollida de signatures i un seguit d'activitats per demanar la construcció d'habitatge públic. L'objectiu d'aquesta campanya és informar la població i crear debat sobre les dificultats que viu el jovent a l'hora de marxar de casa. Així mateix es vol arribar a les 65.000 signatures a tot Catalunya per poder presentar una iniciativa legislativa popular al Parlament. Des de la JERC s'assegura que l'equip de govern no pot fer campanya sota la bandera de l'habitatge públic perquè en aquesta legislatura només s'han construït un centenar de pisos de protecció oficial. Així ho explica Roger Tugues, membre de les JERC.

Roger Tugues

Des del 97 només s'han construït 103 pisos de protecció oficial


Per tal d'avalar la seva postura, les JERC han presentat un estudi sobre la situació de l'habitatge públic a la nostra ciutat. En aquest document es denuncia que Sant Cugat és la ciutat més cara de la comarca i on es fa menys per l'habitatge públic. Així mateix es posa de manifest que el preu de l'habitatge no ha crescut al ritme dels salaris i que per tant, ha disminuït el poder adquisitiu de la població i encara més del jovent. D'altra banda, l'estudi denuncia els barems que aplica Promusa a l'hora d'adjudicar els pisos perquè penalitza a les famílies unipersonals. Ho comenta Ramon Puigneró, també membre de la formació.

Ramon Puigneró

Dels 103 pisos que Promusa va adjudicar, només 3 van ser per persones entre 18 i 30 anys, les quals representaven el 70% de les sol·licituds


Les JERC han elaborat un seguit de propostes on es demana el canvi dels barems de Promusa, mesures que penalitzin l'especulació o que s'elabori un cens de pisos desocupats, entre d'altres. Amb aquesta campanya, les JERC desitja recollir entre 2.000 i 3.000 signatures a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.