ICV vol reactivar la Taula d'Immigració i el Servei d'Orientació als Treballadors Immigrants


  • Comparteix:

Iniciativa per Catalunya Verds ha lamentat que els immigrants que viuen a Sant Cugat no comptin amb serveis d'assessorament que atenguin plenament les seves necessitats. Per aquest motiu, la formació vol reactivar la Taula d'Immigració i el Servei d'Orientació als Treballadors Immigrants per cobrir la ineficàcia, diuen, de l'Ajuntament en aquest tema.

Els ecosocialistes consideren que és inacceptable que el nombre d'immigrants vagi creixent a la ciutat sense tenir el suport d'ajudes i serveis que permetin la seva integració. En aquest sentit, ICV es queixa que la Taula de Coordinació de la Immigració i el Servei d'Orientació als Treballadors Immigrants, CITE, tinguin un funcionament testimonial.

Davant aquesta situació, ICV té previst potenciar de nou aquests espais dins el seu programa electoral en matèria d'immigració. Un primer pas seria transformar l'actual CITE en una oficina d'acollida que doni resposta urgent a les demandes. Un altre objectiu és la reactivació de la Taula d'Immigració, tal i com explica la coordinadora del programa Laia Moix:

Laia Moix

Volem redefinir la taula d'immigració i fomentar la paticipació de totes les entitats de Sant Cugat


Segons ICV, la plena integració dels immigrants a la ciutat passa per l'edició d'una guia d'orientació dels serveis i equipaments locals; el permís perquè els immigrants extracomunitaris puguin votar a les eleccions i la transmissió de valors multiculturals a l'ensenyament primari i secundari. L'alcaldable del partit, Xavier Boix, ha dit que l'assoliment d'aquesta integració és una obligació moral dels governants:

Xavier Boix

Tenim la responsabilitat que aquesta gent, quan arriben aquí, se sentin ciutadans


Boix també ha dit que els recursos actuals de l'Escola d'Adults no poden fer front a tota la demanda, la qual cosa també afecta a la comunitat immigrant. Per últim, els plans ecosocialistes consideren oportú que els treballadors de l'Ajuntament assisteixin a cursos de formació multicultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.