Montserrat Turu es nega a sotmetre a votació vuit mocions presentades per CiU-Actuem

Representants de CiU-Actuem durant la roda de premsa on han explicat el cas

Política

Publicat el 11/feb/09 per Oriol Sumsi

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, es nega a admetre vuit de les nou mocions que CiU-Actuem volia discutir a la junta de veïns d'aquest dijous. El grup de l'oposició qualifica la decisió d''il·legal' i 'antidemocràtica', i la considera una prova més de l''abús d'autoritat' de Turu. CiU-Actuem presentarà de nou les mocions amb caràcter d'urgència, tot i que fins a la celebració de la junta no se sabrà si s'acaben debatent.

CiU-Actuem va redactar un total de nou mocions perquè fossin discutides a la junta de veïns, i ara es mostren sorpresos i indignats en veure que la presidenta de l'EMD només n'ha inclòs una a l'ordre del dia. La resta les ha modificades i les ha incorporades al bloc de precs i preguntes, un procediment que CiU-Actuem troba insòlit.

Escoltem la portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé.

Àngels Solé

Una moció l'accepta i les altres les posa com a precs i preguntes. Això no es pot fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les mocions que volia presentar CiU-Actuem feien referència a diverses qüestions. Entre altres coses, la plataforma demanava l'aturada immediata de les obres del refugi d'animals abandonats, la reducció de llocs de treball de l'EMD, la redacció d'un pla de mobilitat per al CEIP Ferran i Clua i la implantació d'una xarxa pública d'Internet de banda ampla.

L'única moció que Turu ha admès a l'ordre del dia tracta de l'aplicació d'una sentència judicial que regula l'IVA que han de deduir els ens locals.