ICV-EUiA i ERC demanen a l'Estat espanyol protegir les tradicions pirotècniques


Temes relacionats

Els Diables veuen amb preocupació l'aplicació de la directiva europea de pirotècnica ( 8/feb/09)


  • Comparteix:

Joan Calderón, a l'esquerra de la imatge, i Toni Ramon, a la dreta, durant la roda de premsa

Joan Calderón, a l'esquerra de la imatge, i Toni Ramon, a la dreta, durant la roda de premsa

ICV-EUiA i ERC adverteixen que la nova directiva europea sobre l'ús del material pirotècnic posa en perill les manifestacions de la cultura popular i tradicional. Les dues formacions presentaran una moció al ple municipal de dilluns per demanar al govern que convoqui una comissió amb entitats i grups de cultura per concretar mesures per protegir aquestes manifestacions i, després, traslladar-les a l'executiu espanyol.

La nova directiva de la Unió Europea regula la fabricació, emmagatzematge i l'ús professional i recreatiu del material pirotècnic. La regulació té tres anys per a la seva transposició, que vol dir que els estats membres han d'adaptar la normativa i complir-la. Per tant, l'Estat espanyol té fins el 2010 per traslladar a Brussel·les les seves disposicions, que segons els dos partits haurien de preservar les activitats de cultura popular i tradicional com les cercaviles, els diables i els trabucaires.

Escoltem el regidor ecosocialista, Joan Calderón.

Joan Calderón

Tal com està la directiva posa en perill les manifestacions de cultura tradicional i popular a Catalunya i a altres indrets.




Toni Ramon és regidor d'ERC.

Toni Ramon

Instem al govern a treballar de manera participativa amb els grups de cultura i al govern espanyol a que adapti la normativa.



La proposta de les dues formacions passa perquè el Parlament creï una comissió amb entitats i grups de cultura per avaluar la normativa i formular les propostes concretes, que s'han de traslladar a l'executiu espanyol perquè, a la vegada, estableixi les mesures oportunes.

ERC i ICV-EUiA han expressat el seu desig que la moció rebi el suport dels altres grups i s'acabi convertint en declaració institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.