Turu i CiU-Actuem topen de nou a la junta de veïns de Valldoreix

Junta de veïns de Valldoreix (Arxiu)

Política

Publicat el 13/feb/09 per Josep Gimeno

Noves discrepàncies a Valldoreix. CiU-Actuem adverteix a la presidenta de l'EMD que si no compleix els acords de les mocions aprovades per la coalició aquest dijous a la junta de veïns del territori portaran el cas als Síndics de Catalunya i Sant Cugat o recorreran a assessorament jurídic. Montserrat Turu, que inicialment havia inclòs aquests punts com a precs i preguntes, argumenta que diversos informes jurídics conclouen que les propostes de CiU-Actuem no poden ser considerades com a mocions.

Les nou mocions que Turu havia inclòs al torn de precs i preguntes s'han acabat debatent com a mocions d'urgència. CiU-Actuem ha recorregut a aquesta fórmula perquè, finalment, s'hagi aprovat amb els seus vots temes relacionats amb l'aturada immediata de les obres del refugi d'animals abandonats, la redacció d'un pla de mobilitat per al CEIP Ferran i Clua, i la implantació d'una xarxa pública d'Internet de banda ampla.

La portaveu de la coalició, Àngels Solé, adverteix Turu que contemplen diverses alternatives si no compleix els acords.

Àngels Solé

Farem seguiment per comprovar que compleixi el que hem aprovat. Si no, tenim alternatives.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Turu ha respost que les mocions s'havien inclòs al torn de precs i preguntes perquè diversos informes, entre ells el de la secretària de l'EMD, concloïen que les propostes de CiU-Actuem no s'ajustaven als requisits d'una moció.

La presidenta ha subratllat que tractarà els punts aprovats com si fossin un prec i no pas una moció, ja que les iniciatives de CiU-Actuem no són una proposta d'acord executable.

Montserrat Turu

Entenc que són precs i que probablement siguin acords nuls i inexecutables.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La primera junta de veïns després del trencament dels pacte de govern ha aplegat més d'un centenar de veïns a la Nau de Cultura de Valldoreix. En l'audiència pública, els dos grups s'han acusat mútuament d'haver trencat el pacte.