CiU demana al govern que activi els plans d'ocupació per netejar els boscos afectats per la ventada

Imatge d'arbres afectats pel temporal de vent

Política

Publicat el 13/feb/09 per Anna Bernadó

CiU demana a la Generalitat que els plans d'ocupació que ha anunciat per retirar l'arbrat caigut pels efectes de la ventada siguin 'reals' i no es converteixin en 'fum'. La federació nacionalista reclama a l'executiu més partides per a la retirada de massa forestal de la via pública i per als afectats pel temporal, així com ajuts a fons perdut per als Ajuntaments. CiU presentarà aquestes propostes agrupades en una moció al ple municipal d'aquest dilluns.

El portaveu del grup municipal de CiU, Joan Recasens, explica que el text pretén demanar ajuda al govern en 'tres sentits'.


Joan Recasens

Demanem ajuda en tres sentits. Primer, a les administracions locals per retirar arbrat en l'àmbit urbà; segon, que donin un cop de mà a les persones; i tercer, que es netegin els boscos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





CiU reclama l'habilitació d'un fons per a plans d'ocupació que permetin dur a terme la retirada de la massa forestal caiguda, una mesura que la Generalitat ja ha anunciat però que la federació considera que no està materialitzant. Escoltem Recasens.


Joan Recasens

Collserola és un polvorí, hi ha molts arbres tombats. Aquests plans d'ocupació han de ser reals i no fum. No volem haver de lamentar res.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La federació nacionalista també exigeix a les companyies subministradores de serveis que apliquin tots els mitjans humans i tècnic necessàries per restablir totalment els serveis afectats pel temporal de vent el més aviat possible.