Un acord de mínims entre govern i oposició a Valldoreix és 'difícil', segons els partits


Temes relacionats

Turu i CiU-Actuem topen de nou a la junta de veïns de Valldoreix (13/feb/09)


  • Comparteix:

Escut de l'EMD de Valldoreix

Escut de l'EMD de Valldoreix

Els partits es demanen mútuament responsabilitat per resoldre la crisi política a l'EMD de Valldoreix, però veuen difícil que el govern de Turu i l'oposició de CiU-Actuem arribin a un acord de mínims per superar l'enfrontament actual. En una tertúlia a Cugat.cat, representants de les formacions que donen suport al govern de l'EMD han demanat a l'oposició que deixi governar la presidenta, mentre que la portaveu de CiU-Actuem ha reclamat un millor tracte per part de la Candidatura de Progrés i Catalanista.

La crisi política a l'EMD de Valldoreix va camí de convertir-se en un problema endèmic. En la tertúlia política dels dimarts a Cugat.cat, representants dels partits han començat fent crides a la responsabilitat per superar el conflicte i han acabat intercanviant-se retrets sobre el trencament del pacte de govern i sobre el paper del govern i de l'oposició.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha recordat el suport 'sense fissures' del seu partit a la presidenta, Montserrat Turu, i ha descrit així els possibles escenaris de futur que s'obren ara a l'EMD de Valldoreix.

Ferran Villaseñor

Fer un nou pacte, amb noves condicions; tancar un pacte de mínims i millorar les relacions, o continuar dos anys més com fins ara.


La portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, ha insistit que la responsabilitat del trencament del pacte és de Turu i ha acusat el govern de l'EMD de no tenir voluntat d'arribar a acords amb l'oposició.

Àngels Solé

M'agradaria que la presidenta ens tractés com l'alcalde tracta l'oposició a Sant Cugat.


El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha definit la situació com un 'carreró sense sortida' i ha assegurat que, en aquest escenari, l'oposició ha de deixar governar ja que la presidenta té la majoria de competències.

Xavier Boix

Els vocals són proposats pels partits i l'únic càrrec electe és la presidenta, que té la majoria de les competències.


Des del PP, partit sense representació a la junta de veïns de Valldoreix, la seva portaveu, Berta Rodríguez, ha reclamat a les dues parts esforços pel bé dels valldoreixencs.

Berta Rodríguez

En un moment com aquest, cal seure i preguntar-se a què estem disposats a renunciar.


El regidor d'ERC Toni Ramon, de la seva banda, ha fet una crida a recuperar la confiança perduda.

Toni Ramon

Cal lleialtat i restablir la confiança personal. És difícil un acord de mínims, però cal deixar treballar al govern i buscar el pacte.


Recordem que en l'última junta de veïns de l'EMD, la setmana passada, es van aprovar vuit propostes de l'oposició, CiU-Actuem, que té majoria de vocals. La presidenta, Montserrat Turu, va posar en dubte la validesa jurídica de les mocions i va dir que els acords presos no són executables.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ningu diu res de la Gossera ? Es una obra feta sensa partida pressupostaria, sense estar aprobada. S´han utilitzat material de la EMD, personal de la EMD perque la Sra.Turu ho ha ordenat. Aixo que es ? Que algun jurista m´ho expliqui. Com poden donar suport a una persona que Goberna per decret sense tenir amb compte les normes basiques de funcionament d´una administracio publica ? Espero que el Sindic demani un informe complert de la Gossera i actui d´ofiçi.

Enric. Enviat el 18/feb/09


És que els vocals nomenats pels partits no tenen legitimitat per fer oposició? Quina diferència hi ha amb els regidors dels ajuntaments que són proposatas \"a priori\" pels partits? i la ciutadania que els vota no hi pot ficar cullarada perquè els partits no han fet els deures des de 1977 que tenen competències sobre la llei electoral? Reclamar el dret de governar perquè es tenen la \"majoria de competències\" em semla histriònic. ES GOVERNA QUAN ESTÉ LA MAJORIA per fer-ho o bé s\'ha tingut la capacitat democràtica per fer pactes amb altres forces polítiques.! rerpresentants dels partits! sieu honestos i no defenseu allò que amb la boca petita reconeixeu com una errada.

Narcís Clavell. Enviat el 18/feb/09


La Sra.Turu te un compromis amb els habitants de Valldoreix, que es Gobernar. Vist que li es impossible de fer-ho o li sera molt complicat, hauria de marxar i deixar a una altra persona el Gobern de la EMD. En cas contrari, nomes demostra egoisme per no perdre la seva cadira

Albert. Enviat el 18/feb/09


Els carrers de Valldoreix son plens de sots i bonys, les voreres malmeses (a on n'hi ha), la il.luminació tercermundista, els pals d'electricitat i telèfon encara destrossats pel vent, la línia d'alta tensió pel mig... paguem IBIs impressionants i aquesta Sra. Turu agafada a la cadira bloquejant tot el que no li vé de gust. Si us plau, heu de estar al servei dels veins! Primer solventeu els temes bàsics i despres baralleu-vos tot el que vulgueu.

Paguem i no rebem. Enviat el 18/feb/09


TURU DIMISSIÓ !!!.

Antoni. Enviat el 18/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.