ICV vol que Sant Cugat elabori pressupostos participatius a partir de la pròxima legislatura


  • Comparteix:

Iniciativa per Catalunya Verds vol que, a la propera legislatura, ciutadans i òrgans representatius participin en l'elaboració dels pressupostos. Aquest objectiu s'emmarca dins el programa ecosocialista en matèria de participació, que també anuncia que els grups municipals decidiran conjuntament els continguts del butlletí municipal i Ràdio Sant Cugat.

Seguint el model de la localitat veïna de Rubí, on governa ICV, els ecosocialistes santcugatencs consideren que engegar un procés de pressupostos participatius permetria als ciutadans ser més partíceps dels temes de ciutat.

Per tirar-ho endavant, la formació realitzaria un estudi de camp de la població per trobar els mètodes més factibles per encetar el procés. Segons els ecosocialistes, el primer pressupost que comptaria amb la participació ciutadana seria el de 2005. L'alcaldable d'ICV, Xavier Boix, està convençut que la població aplicaria molt de seny en les seves demandes:

Xavier Boix

L'establiment de les prioritats es fa des d'una determinada opció política i des de les necessitats exposades pels ciutadans


Els plans ecosocialistes en matèria de participació ciutadana també inclouen la presència de tots els partits en la configuració dels continguts del butlletí municipal Sant Cugat Avui i Ràdio Sant Cugat. Escoltem la proposta del coordinador del programa de participació d'ICV, Jordi Casas, per a l'emissora municipal:

Jordi Casas

Els grups municipals i els ciutadans han de participar en els continguts d'un mitjà que es financia pràcticament en la seva totalitat amb diners públics


La resta de propostes d'ICV preveuen l'actualització i divulgació del Reglament Orgànic Municipal, la remodelació dels Consells de Districte i la creació de la figura del defensor del poble, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.